Pensionist på anklagebænken: Tiltalt for at gemme flere ton hash i garagen

En 71-årig mand er anklaget for at have gemt flere ton hash på sin adresse ved Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Han går dårligt, og han har svært ved at høre. Han er iklædt træsko, og han bærer blå bukser og en blå trøje.

Den 71-årige pensionist ligner alt andet end et typisk billede på en mand med forbindelser til organiseret kriminalitet. Alligevel er han i dag hovedpersonen i en sag om et meget omfattende fund af hash i Holbæk.

Ved en ransagning sidste sommer fandt politiet hele 2,2 ton hash på mandens adresse, gemt væk i garagen, som rummede et tidligere autoværksted og en række forskellige redskaber.

Misforståelse ved grundlovsforhør

I værkstedet havde en bekendt - en mand, der behandles i en parallel sag - angiveligt stillet nogle fliser og et gammelt komfur.

- Jeg kan ikke høre en skid af, hvad der bliver sagt, siger den 71-årige mand til sin forsvarer, og den dårlige hørelse er årsagen til en misforståelse, forklarer manden i retten. Han nægter at have erkendt, at han vidste noget om hash i værkstedet.

- Jeg kan kun høre meget dårligt. Jeg kan næsten ikke høre, hvad du siger. Der er meget dårlig akustik herinde i retten, og det var der også i grundlovsforhøret, siger pensionisten. Han afviser, at han har sagt noget som helst om hash. Han fortalte, at det i stedet for hash, var ordet fliser, han havde hørt.

De store mængder hash blev opbevaret i 64 vakumpakkede kasser med omkring 30 kilo hash i hver på værkstedet. I værkstedet var en vakuumpakker – og den kender den 71-årige mand godt. Den bruger han, når han skal lave rullepølse, forklarede han i retten.

Sag fra Norge ledte til hjem

Den aldersvækkede mand blev anholdt den 27. juni 2018, efter hans bekendte var blevet anholdt i Norge med omkring 250 kilo hash i bilen.

Et intenst efterforskningsarbejde havde ledt politiet til adressen i Holbæk, og politiets narkohunde havde ikke været længe på adressen, før de markerede mod de mange kasser med hash i værkstedet.

- Der var ikke nogen særlig lugt i værkstedet – men hundenes næse tog ikke fejl. Da vi åbnede den første kasse, var den proppet med hash, siger en anonymiseret betjent i retten. Han arbejder med narkobekæmpelse i en specialpatrulje.

Kort efter ruller den tiltalte ind af indkørslen i en Range Rover. Han virker ikke overrasket over, at der er fundet hash i hans hjem og tager trods sit dårlige helbred sagen meget roligt.

Dømt før

Det er ikke første gang, at den 71-årige mand angiveligt arbejder sammen med hans såkaldte bekendte.

De to har tidligere været involveret i en sag, der ligner den aktuelle meget. Her smuglede de i følge anklageskriftet også hash ind i Norge. Det resulterede i 2001 i, at den bekendte fik syv års fængsel, mens den nu 71-årige mand blev idømt tre års fængsel.

Der ventes at falde dom i den aktuelle sag onsdag eftermiddag.


Nyhedsoverblik