Pendlere i hurtigtog må vente 20 minutter i Ringsted: - Det er surt

I Ringsted holder nogle af regionaltogene stille i 20 minutter henover sommeren på grund af et sporarbejde på Fyn.

Et sporarbejde på Fyn betyder, at hurtigtoget fra Næstved skal holde stille i 20 minutter i Ringsted.

Passagererne på Sydbanen må vente længe, hvis de skal ind til København med hurtigtoget fra Næstved. 

Ad to omgange henover sommeren skal regionaltoget fra Næstved mod København H og Østerport nemlig vente 20 minutter på Ringsted Station. 

Det oplyser DSB i en pressemeddelelse.

Så vi har altså vurderet, at det her var det mindst smertefulde for kunderne

Leif Fabrin, områdechef, DSB Togdrift

Årsagen er, at man på Fyn er ved at bygge Odense Letbane. Det påvirker togtrafikken på Sjælland og Fyn, forklarer Leif Fabrin, der er områdechef hos DSB Togdrift.

- Det længere ophold i Ringsted skyldes letbanebyggeriet i Odense, der bevirker, at vi kun har et spor til rådighed mellem Tommerup og Odense. Det påvirker både togtrafikken på Fyn og Sjælland, siger Leif Fabrin.

Alternativet var togbusser

Både regionaltoget fra Næstved og lyntoget fra Odense skal flette ind på den nye Ringstedbane, der kører over Køge.

Men det gør altså, at man i togene må vente i 20 minutter i Ringsted og Odense for at få puslespillet til at gå op.

- Det betyder, at vi kan komme til at køre med to tog i timen på den nye bane. Men hvis ikke vi lavede det her ophold (i Ringsted, red.), så havde vi været nødt til at aflyse regionaltoget og indsætte togbusser i stedet for. Og så skulle kunderne til at skifte, siger Leif Fabrin og fortsætter:

- Så vi har altså vurderet, at det her var det mindst smertefulde for kunderne.

Artiklen fortsætter under billedet.

Robert Hansen fra Næstved Pendlerforening ærgrer sig over, at pendlerne skal vente 20 minutter i Ringsted. Foto: Ida Valsted - TV2 ØST

Pendlerformand: Det er surt

Nyheden om, at pendlerturen fra Næstved bliver forlænget med 20 minutter, falder ikke i god jord hos formanden for Næstved Pendlerforening, Robert Hansen.

Det er da trist eller surt, efter hvordan man nu tager det

Robert Hansen, formand, Næstved pendlerforening

- Det er da trist eller surt, efter hvordan man nu tager det. Det er jo en aflægger af Letbanen i Odense, der gør, at deres lyntog skal køre med en anderledes tidsplan, siger han og fortsætter:

- Det gør så, at de kommer i vejen for vores tog på Køgebanen. Så er vi jo nødt til at holde og vente. De kommer så til at vente den anden vej, så vi kommer til at dele sol og vind lige. Men det er surt, at det skal være sådan.

Han er ærgerlig over, at byggeriet på Fyn får konsekvenser for pendlerne på Sjælland. Men samtidig accepterer han, at løsningen må være længere ventetid.

- Der er ikke rigtig noget at gøre ved det. Togene skal jo den vej. Og nu har man vedtaget, at lyntoget skal ind over Køgebanen. Det kunne man måske have udsat, indtil de rent faktisk var klar til det, siger Robert Hansen.

- Man kunne forestille sig, at der var andre måder at gøre det på. Men når det nu skal være, så er der jo ikke noget at gøre ved det.

Første periode starter mandag den 8. juli og løber frem til fredag den 13. juli. Den anden periode løber over 13 dage fra søndag den 21. juli til og med fredag den 2. august.

Forsinkelsen på 20 minutter gælder kun for togene, der kører fra Næstved i minuttal 29 mod København.

De andre tog i modsatte retning, som kører fra Østerport og København H mod Næstved, bliver ikke påvirket af sporarbejdet.

Artiklen er opdateret

Artiklen er blevet opdateret med udtalelser fra DSB's områdechef Leif Fabrin og pendlerformand Robert Hanser fra Næstved Pendlerforening

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App