Pendler om økonomisk hjælp: En rigtig positiv nyhed

Steen Sparrman og hans kone fra Stevns havde udsigt til prisstigninger på togrejser på op mod 10.000 kroner om året. Nu bliver beløbet langt mindre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hver dag tager Steen Sparrman toget fra hjemmet i Rødvig på Stevns til sin arbejdsplads i København og tilbage igen.

Indtil årsskiftet kostede pendlerkortet ham 1.385 kroner om måneden. En pris, der med Movias nye takstsystem steg med 415 kroner. Den stigning bliver nu reduceret til knap 70 kroner om måneden.

En nyhed, der glæder Steen Sparrman, da TV ØST præsenterer den for ham.

- Det er da rigtig fint. En positiv nyhed, lyder det gennem telefonen fra netværksadministratoren.

Det er en række partier uden om regeringen, der har indgået et forlig om blandt andet økonomisk kompensation til de mange pendlere, der er blevet berørt af prisstigninger.

Forliget betyder, at der afsættes 15 millioner kroner årligt i perioden 2017 til 2020 til at afbøde prisstigninger på over fem procent på pendlerkort til og fra København.

Steen Sparrman og kone havde udsigt til samlede prisstigninger på op mod 10.000 kroner årligt. Nu bliver det beløb altså kraftigt reduceret.

- Der er nok ingen tvivl om, at jeg i et vist omfang havde valgt at tage bilen i stedet for toget med de voldsomme stigninger. Det her betyder, at jeg nok vil fortsætte med den offentlige transport. Jeg synes dog, det er ærgerligt, at priserne overhovedet stiger, for produktet er ikke specielt godt med blandt andet mange forsinkelser, mener Steen Sparrman.

Movia ønsker ikke at kommentere sagen over for TV ØST. Trafikselskabet henviser til, at der er tale om en politisk aftale på Christiansborg.


Nyhedsoverblik