Patrick marcherer landet tyndt mod ensomhed

02:56

Sammen med fremmede vandrer Patrick Cakirli gennem kongeriet for at gøre opmærksom på ensomme unge og voksne. I dag passerede han gennem Vemmelev.

Patrick Cakirli marcherer på tværs af landet for at skabe fokus på ensomhed. Han må kun gå, hvis han har selskab af andre.

1 af 2

Patrick Cakirli marcherer på tværs af Danmark for at sætte fokus på ensomhed. Han må kun gå videre, når han har nogle at følges med.

Der er mange måder at skabe opmærksomhed om et problem.

Patrick Cakirli har valgt af gå.

Han vandrer nemlig på tværs af Danmark for at sætte fokus på ensomhed. Et projekt, han kalder March mod ensomhed. Og i dag krydsede han Sjælland.

- Jeg går march mod ensomhed for at skabe opmærksomhed omkring problematikken i samfundet, siger Patrick Cakirli til TV ØST.

Jeg går march mod ensomhed for at skabe opmærksomhed omkring problematikken i samfundet

Patrick Cakirli

For problematikken findes. Tal fra Region Sjællands Sundhedsprofil viser, at der er 8,6 procent i vores område, som føler sig ensomme.

Skal gå 310 kilometer

Patrick Cakirli begyndte sin march i torsdags og bevæger sig til fods mod målet Aarhus. Med andre ord, en gåtur på 310 kilometer.

Der er dog en lille detalje:

- At jeg ikke må gå, medmindre jeg har følgeskab af andre. Så er der ikke nogen at gå sammen med, så skal jeg stå stille, siger Patrick Cakirli.

Og én af dem han har mødt på sin vej fra Vemmelev mod Korsør, er Andreas Nilsson.

- Jeg går med, fordi jeg synes, det er en god sag. Jeg kan godt nikke genkendende til den følelse at være ensom, siger Andreas Nilsson.

Jeg har i alle mine voksenår følt den her ensomhed, men jeg har været bange for at sige det højt af frygt for det her tabu

Patrick Cakirli

Ensomheden tæt på

Til trods for at der er kommet vabler på Patrick Cakirlis fødder, så er det det hele værd. For der er en særlig grund til, at han marcherer mod ensomhed.

- Jeg er opvokset på tre børnehjem og i en plejefamilie, og sådan en opvækst sætter sine spor. Jeg har i alle mine voksenår følt den her ensomhed, men jeg har været bange for at sige det højt af frygt for det her tabu. At blive stigmatiseret, siger han.

Derudover er der faktisk nogle sundhedsmæssige årsager til, at man bør bekæmpe ensomheden.

For ifølge Sundhedsprofilen så kan ensomhed øge risikoen for blandt andet hjertekarsygdomme, forhøjet blodtryk og depression.

Patrick Cakirli har forladt Sjælland, men derfor er man stadig velkommen til at gå med ham resten af ruten. Marchen fortsætter frem til den 26. april.

Du kan se mere om turen her.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App