Skyderi ved fangeflugt: Patienter og medarbejdere får krisehjælp

Tirsdagens fangeflugt fra Slagelse Sygehus har været voldsom for både personale og patienter, som får krisehjælp.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det gik voldsomt for sig, da det 24-årige ledende bandemedlem Hemin Dilshad Saleh tirsdag eftermiddag klokken 16:52 blev befriet fra psykiatrien i Slagelse. Så voldsomt, at medarbejdere og patienter nu får krisehjælp.

Psykiatrien bekræfter over for TV2 ØST, at flugten skete fra den almindelige psykiatri, som blandt andet huser retspsykiatrien, og altså ikke fra sikringafdelingen, der huser de mest behandlingskrævende og farlige psykisk syge. I en intern besked til Region Sjællands medarbejdere, fremgår det, at flugten skete fra afsnittet SL10, som er et lukket intensivt retspsykiatrisk sengeafsnit.

quote Befrielsesaktionen var meget voldsom og personalet blev truet til at låse døre og sluser op

Orientering til Region Sjællands Ansatte

Ifølge politiet var der tale om en væbnet befrielse, hvor personalet blev truet med våben, og hvor der blev affyret skud.

- Befrielsesaktionen var meget voldsom og personalet blev truet til at låse døre og sluser op, så de pågældende kunne flygte, lyder det i den interne besked sendt til Region Sjællands ansatte.

Artiklen fortsætter under billedet

Den befriede Hemin Dilshad Saleh 183 centimeter høj, almindelig til kraftig af bygning, sort kort hår, brun hud og formentlig fuldskæg.
Den befriede Hemin Dilshad Saleh 183 centimeter høj, almindelig til kraftig af bygning, sort kort hår, brun hud og formentlig fuldskæg. Foto: Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

Af orienteringen fremgår det også, at medarbejdere og patienter er meget chokerede, men at ingen personer har lidt fysisk overlast. Både patienter og medarbejdere får dog hjælp til at håndtere den voldsomme oplevelse.

Læs også
Minister om fangeflugt: Et overgreb på medarbejderne
Læs også
Minister om fangeflugt: Et overgreb på medarbejderne

- Alle involverede medarbejdere har fået akut krisehjælp, tilsvarende har de patienter, der overværede episoden også fået tilbudt krisehjælp, lyder det i den interne orientering.

Det 24-årige ledende bandemedlem sad ifølge Ritzau varetægtsfængslet i en sag, der omhandler et groft overfald i en frisørsalon på Nørrebro. Saleh er sigtet for grov vold.

Ledelse vil gennemgå sikkerheden

Politiinspektør Kim Kliver vil onsdag ikke svare på, om Kriminalforsorgen har været sin opgave voksen

quote Mit fokus er ene og alene at få efterforsket den grove sag, hvor jeg synes, at man på alle måder udviser en afstumpet adfærd

Kim Kliver, politiinspektør

- Jeg har ikke nogen intention om at gå ind i den debat på nuværende tidspunkt.

- Mit fokus er ene og alene at få efterforsket den grove sag, hvor jeg synes, at man på alle måder udviser en afstumpet adfærd over for et stærkt chokeret personale og øvrige personer, siger Kim Kliver til Ritzau.

Hemin Dilshad Saleh efterlyst fangeflugt
Læs også
Stadig på fri fod:
Her er den flygtede bandeleder, som politiet jagter på Sjælland
Hemin Dilshad Saleh efterlyst fangeflugt
Læs også
Stadig på fri fod:
Her er den flygtede bandeleder, som politiet jagter på Sjælland

I den interne besked til Regionen Sjællands ansatte fremgår det dog, at man nu vil iværksætte tiltag, der skal forhindre lignende situationer.

- Psykiatriledelsen vil i samarbejde med afdelingsledelsen afdække de faktiske omstændigheder i forløbet, samt gennemgå sikkerhedsprocedurerne og iværksætte tiltag med det formål at forhindre at lignende hændelser opstår fremover, skriver Region Sjælland til de ansatte.

quote Det er rystende, at personalet blev udsat for trusler, og at der blev løsnet skud

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand

Rystet regionsrådsformand

Befrielsesaktionen har gjort stort indtryk på regionsrådsformand Heino Knudsen (S). 

- Det er rystende, at personalet blev udsat for trusler, og at der blev løsnet skud. Medarbejderne og de patienter, der overværede episoden, fik tilbud akut krisehjælp. Heldigvis har ingen personer lidt fysisk overlast, lyder det i en udtalelse fra regionsrådsformanden.

- Det betyder alt for os, at medarbejderne og patienter kan være trygge. Derfor er der nu fuld fokus, at det ikke skal ske igen, lyder det.

Ser man den pågældende mand eller har oplysninger om, hvor han befinder sig, skal man kontakte politiet på telefon 114.

Man skal ikke selv forsøge at kontakte ham, fortæller politiet.


Nyhedsoverblik