Patienter kritiserer psykiatrisygehuset i Slagelse

Den forløbne uge har der været vild debat om arbejdsmiljøet på det nye psykiatrisygehus i Slagelse. Nu står to patienter frem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

To patienter på psykiatrisygehuset i Slagelse står nu efter gentagen kritik af forholdene frem og fortæller, hvordan de som indlagte oplever sygehuset.

En af dem – Trine Lindhardt-Roux - har sendt TV ØST et brev, hvori der står:

- Målet er nået, og noget må ske – for situationen, som den er nu, er aldeles uholdbar både for os patienter, men også for vores livsliner. I helt bogstaveligt forstand udgør personalet vores reb tilbage til livet og virkeligheden, skriver hun. M

- Mange af os der er indlagt her på afdeling er i større eller mindre grad selvmordstruede, mange har forskellige grader af psykotiske symptomer eller angstproblematikker – og det dygtige og empatiske personale gør alt, hvad de kan for at støtte os terapeutisk og medicinsk – men de er på en Sisyfos opgave. For her hersker jungleloven. Her er det de mest højtråbende, der regerer.

Kritik fra flere kanter

I den forløbne uge har TV ØST bragt flere historier om forholdene på psykiatrihospitalet.

Tillidsrepræsentanten har fortalt, at nogle af medarbejderne er direkte bange for at gå på arbejde, fordi patienterne er så dårlige og udadreagerende. Det giver sygemeldinger, konstant overarbejde og genindlæggelser, fordi patienterne bliver skrevet for hurtigt ud.

Kritikken blev i søndags bakket op af Dansk Sygeplejeråd i et interview her på TV ØST. Onsdag stod en tidligere medarbejder og arbejdsmiljørepræsentant frem og fortalte om de voldsomme oplevelser, han havde haft på psykiatrisygehuset.

Giver tilbagefald

De to patienter, Trine Lindhardt-Roux og Cecilie Lund Ramsing, der er indlagt på en integreret afdeling på Slagelse psykiatrisygehus, mener, at det er problematisk at være indlagt sammen med patienter, der er meget udadreagerende.

Ifølge Cecilie Lund Ramsing gavner indlæggelsen på den integrerede afdeling nemlig ikke hendes helbredelse:

- Jeg kan mærke, at jeg har større behov for beroligende medicin, og jeg får nogle flere tilbagefald, fordi min sygdom bliver provokeret af, at der er udadreagerende patienter som er voldsomme af at være i nærheden af.


Nyhedsoverblik