Rasmus Paludan stiller op i Sjællands Storkreds

Rasmus Paludan har valgt selv at stille op som folketingskandidat i Sjællands Storkreds - og dropper dermed tanken om at stille op i Sønderjylland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Rasmus Paludan har onsdag eftermiddag oplyst til TV SYD, at han har valgt Sjællands Storkreds - og dermed ikke bliver kandidat i Sydjyllands Storkreds i direkte konkurrence med Pernille Vermund, Nye Borgerlige, og Kristian Thuelsen Dahl, Dansk Folkeparti.

- Det valg er truffet ud fra sikkerhedsmæssige og logistiske årsager. Jeg er omgivet af livvagter og som partileder er det mest praktisk at være nær hovedstaden, siger Rasmus Paludan til TV SYD.

Rasmus Paludan
Læs også
Måling sender Stram Kurs i Folketinget - sådan står partierne lige nu
Rasmus Paludan
Læs også
Måling sender Stram Kurs i Folketinget - sådan står partierne lige nu

Det samme bekræfter han over for TV2 ØST.

- Det er den største kreds i landet, og det er tæt på, hvor jeg bor. Jeg bor jo selv på Sjælland, kan man sige. Så i forhold til at nå ud til flest mulige vælgere, der kan stemme på mig, så er det det mest demokratiske valg, siger han forud for et debatarrangement på Sorø Akademi.

quote I forhold til at nå ud til flest mulige vælgere, der kan stemme på mig, så er det det mest demokratiske valg

Rasmus Paludan (P), formand, Stram Kurs

Spår selv store chancer for at komme ind

Rasmus Paludan tror på, at der vil være så mange stemmer at hente på Sjælland, at han kan få en plads i Folketinget.

- Baseret på, at de sidste gang, der var valg, stemte på det daværende mest indvandrerkritiske parti, nemlig Dansk Folkeparti, så må man sige, at der er der god sandsynlighed for, at der er nogen, der vil stemme på mig her, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Rasmus Paludan er med i et debatarrangement på Sorø Akademi i eftermiddag.
Rasmus Paludan er med i et debatarrangement på Sorø Akademi i eftermiddag. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

- Ifølge meningsmålingerne er chancerne rigtig gode for at komme ind, men jeg er ydmyg over for vælgernes dom, og jeg håber, at resultatet bliver langt bedre end meningsmålingerne.

I den eneste meningsmåling fra Epinion lavet for DR den 7. maj står Stram Kurs til at få 2,6 procent af stemmerne til folketingsvalget - dog med en usikkerhed på plus-minus 2,7 procent.

V-politiker tager afstand Stram Kurs

Hvis Stram Kurs og partileder Rasmus Paludan kommer ind i Folketinget ved valget den 5. juni, kan partiet komme i en situation, hvor de kan lægge afgørende mandater til en af blokkene.

Jacob Jensen (V), der stiller op i Sjællands Storkreds tager dog afstand fra både Stram Kurs og Nye Borgerlige.

- Det bliver ikke med min stemme i Folketinget, at der dannes en regering, som skal søge afgørende opbakning hos disse partier, siger Jacob Jensen til TV2 ØST.


Nyhedsoverblik