Vil bo i fred og ro: Jytte flytter sit hus 300 kilometer

01:12

Der er fred og ro på Fejø. Nu flytter Jytte Grådal sit lillebitte hus 300 kilometer til øen ved Lolland. Video: Svend-Vilhelm Mikkelsen - TV MIDTVEST

I samarbejde med TV MIDTVEST

Jytte Grådal flytter sit hus 300 kilometer fra Hem i Vestjylland til Fejø ved Lolland efter en strid med Skive Kommune.

Jytte Grådal fra Hem ved Skive i Vestjylland er i gang med et flytte til Fejø ved Lolland. Det er der ikke noget specielt ved - hvis ikke det var fordi hun flytter hele sit hus med.

Da TV MIDTVEST møder hende i sidste uge, tøffer Jytte Grådals hus stille og roligt afsted med 18 kilometer i timen. De første 80 kilometer er tilbagelagt. Men der mangler stadig omkring 220, før Jytte og hendes hus når frem til endestationen Fejø.

Med den Fergusontraktor her kommer det nok til at tage mindst en uge at komme til Fejø

Jytte Grådal

- Vores plan er nok at køre omkring 50 kilometer om dagen. Så med den Fergusontraktor her kommer det nok til at tage mindst en uge at komme til Fejø, siger Jytte Grådal om den rejse hun selv og hendes hus er ude på.

Årsagen til, at Jytte flytter sit hus, skal findes i det sted, hun flytter det fra.

Skive Kommune.

For ni måneder siden købte Jytte Grådal en grund i hjembyen Hem. Men her kunne hun ikke få lov til at bo i sit lille, gule hus på 17 kvadratmeter, der er bygget ud af en gammel skurvogn.

Skive Kommune ville dog ikke lade hende bo på grunden, og derfor fik hun et påbud om at fjerne sin bolig. Da hun ikke gjorde det, blev hun politianmeldt, skriver Skive Folkeblad.

Årsagen skal findes I, at grunden muligvis er forurenet, og derfor skal der laves prøver af jorden – prøver, som Jytte Grådal ikke ville betale for.

Artiklen fortsætter unde billedet

Det er denne Fergusson-traktor, der kører huset til Fejø. Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen - TV MIDTVEST

På landevejen mod Fejø

Derfor er hun endt på landevejen, hvor hun skal tilbagelægge de omkring 300 kilometer, der er for hende fra Hem til Fejø, der ligger uden for Lolland.

Her var måske en oplagt mulighed for at bo i fred og ro uden problemer

Jytte Grådal

- På Fejø er der skabt en forening, der åbner op for ”Tiny Living” og ”Tiny Houses”. Det fandt jeg ud af og tænkte, at her var måske en oplagt mulighed for at bo i fred og ro uden problemer, siger Jytte Grådal.

Tiny Living er en livsstil, som er voksende i USA. Det går ud på, at man bor i mindre boliger på under 45 kvadratmeter, som så er mere veludnyttede. Jytte Grådals hus er blot 17 kvadratmeter stort og er bygget ud af en gammel skurvogn. Foruden et lille toilet og et køkken består huset blot af en lillebitte stue med et kontorhjørne og en sovehems.

- Jeg har altid været fascineret af enkeltheden og det at være aktør i mit eget liv egentlig, siger Jytte Grådal om livsstilen.

Det lille, gule hus og Jytte Grådal overnatter i nat på en rasteplads ved Brande.

Under turen sidder Jytte i en lille kasse monteret på huset. Den gamle Fergusson-traktor har nemlig ingen passagersæder. Foto: TV MidtVest

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App