Vinterkulden under angreb - her holder den stand

Lunere luft strømmer torsdag ind over landet, men visse steder forbliver det ganske koldt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter flere dage i træk med snevejr hist og her, temperaturer under frysepunktet døgnet rundt og streng nattefrost, så trænger lunere luft ind over landet for at forsøge at bemægtige sig det vejrmæssige overherredømme over Danmark.

Det lykkedes dog ikke helt uden modstand.

Torsdag strømmer mildere luft ind over Danmark fra syd og sydvest, og det giver allerede torsdag morgen tøvejr til den vestlige del af Jylland, mens der er udbredt frost i den østlige del af landet.

I dagens løb stiger temperaturerne i den vestlige del af landet til 3-4 graders varme, mens man på Sjælland og Bornholm højest når temperaturer på mellem 0 og 2 graders varme.

Temperaturer torsdag eftermiddag klokken 14.
Temperaturer torsdag eftermiddag klokken 14. Foto: TV 2 Vejret

Det er dog samtidigt ganske tør luft, der strømmer op over landet, og det betyder, at meget af den sne, der ligger, fortsat vil kunne holde stand, selvom termometret viser plusgrader.

Kulden gør 'comeback' i aften

Allerede torsdag aften falder temperaturen igen, i takt med at vinden drejer om i sydøst, og koldere luft fra det østlige Europa transporteres mod Danmark. Det får temperaturen til at falde til under frysepunktet over den østlige del af landet fra ud på eftermiddagen, mens man nærmer sig frysepunktet i Jylland igen.

Temperaturer torsdag klokken 17.
Temperaturer torsdag klokken 17. Foto: TV 2 Vejret

Den kolde luftmasse strømmer fortsat op over landet fredag, hvor man igen over den østlige del af landet kan se frem mod et 'isdøgn', hvor temperaturen ikke på noget tidspunkt af døgnet, kommer over frysepunktet.


Nyhedsoverblik