Trods tåget start - lørdag får vi sommervejr

I dagens løb klarer det op, og så stiger temperaturen til 20-21 grader.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Gråt, diset og tåget. Sådan har udsigten været hos mange danskere, da gardinerne blev trukket til side lørdag morgen. Enkelte steder har tågen endda været tæt, og det vil sige, at sigtbarheden har været under 100 meter.

Derfor er det også svært at forestille sig, at lørdag ender med at byde på varmt sommervejr med temperaturer, der kan nå 20-21 grader.

Men ikke desto mindre er det netop dét, der er på vejrmenuen senere lørdag, når det efterhånden klarer op.

Det er lun og fugtig luft, som blæser ind over Danmark fra øst, og i nattens løb har fugten kondenseret til tåge og dis mange steder. Heldigvis har solen meget magt på denne tid af året, og derfor er det blot et spørgsmål om tid, førend tågen letter.

En overgang kan den løfte sig til lave skyer, men efterhånden vil der komme huller i skydækket, og så vil solen efterhånden kunne få frit spil på himlen. Især over land vil der kunne komme en del solskin, men over Østersøen kan tågen blive liggende en stor del af dagen som havgus.

 
 

Op til 21 grader

Så snart solen bryder igennem, vil temperaturen hurtigt stige, og ud på eftermiddagen vil der flere steder kunne måles mellem 18 og 21 grader. Varmest bliver det over Nordsjælland, hvor varm luft fra Skåne kan blæse ind over regionen.

Også i det vestlige Jylland kan termometret vise over 20 grader lørdag eftermiddag.

Som altid vil det være køligere ved østvendte kyster, da vores farvande generelt er mellem 10 og 12 grader varme. Derfor vil man på den bornholmske østkyst samt på Sydsjælland, Møn og Lolland-Falster blot have mellem 12 og 15 grader varme lørdag eftermiddag. Det samme gør sig gældende langs den jyske østkyst, hvor det også vil være køligere.

Enkelte byger i Vestjylland

I takt med at det bliver varmere, vil luften også stige til vejrs og derfor danne skyer. Nogle af skyerne kan vokse sig så store, at de bliver til egentlige bygeskyer.

 
 

Sandsynligheden for dét er størst over den vestlige del af Jylland, hvor eftermiddagen kan byde på et par enkelte byger. Helt lokalt kan det ikke udelukkes, at bygerne kan være med torden og store nedbørsmængder, men generelt vil lørdag forblive en tørvejrsdag i det meste af landet.

Det varme vejr fortsætter søndag - selvom dagen igen kan starte grå og tåget.


Nyhedsoverblik