Slut med solskin: Kølig kuling blæser nu ind over Danmark

En koldfront over Danmark har sat det lune forårsvejr på pause - i dag får vi blæst og byger fra vest.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De danske fortovscaféer har bugnet med mennesker de seneste dage og landets grønne parker har været velbesøgte for at nyde forårsvarmen, der flere dage i træk har sendt temperaturerne op mellem 12 og 16 grader.

Men nu er det slut - i al fald for en stund. En koldfront over Danmark her til morgen giver lidt småregn, og herefter strømmer køligere luft med mange skyer og også nogle byger ind over landet vestfra.

Temperatur- og skyprognosen for onsdagen viser, at man har de bedste solchancer mod sydøst, hvor temperaturen kan komme op på 10-11 grader.

Det kunne være på Sydsjælland, Stevns eller i hovedstadsområdet, at man løber med onsdagens luneste forårsvejr.

Køligste forårsvejr i en uge

Ellers får vi mange skyer, byger hist og her og kun 8-9 grader - og man skal frem til i aften før en flot opklaring med masser af lav aftensol breder sig ned over den nordlige del af Jylland.

Samtidig vil der blæse en jævn til hård vind ind over landet fra vest, og ved kysterne kan vi sågar få kuling.

Med andre ord er det udsigt til det køligste forårsvejr i en uges tid, hvor vindjakken roligt kan hives frem, og hvor paraplyen også kan vise sit værd nogle steder i landet.

Torsdag får vi en pæn og kølig dag, fredag kan der komme lidt regn, inden vejret igen ser forårsagtigt ud til weekenden med solskin og op til cirka 15 grader søndag.


Nyhedsoverblik