Skypumpe raserer dansk campingplads: - Lød som et eksprestog

Det var ikke kun kraftige vindstød af stormstyrke, som ramte Danmark i går. På Vestsjælland raserede en skypumpe en campingplads.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Træer blev revet op med rode, telte blæste ned og campingvogne blev væltet omkuld, da en skypumpe tidligt onsdag aften ramte Bjerge Sydstrand Camping, som ligger cirka 20 kilometer syd for Kalundborg.

Stormlavtrykket, som passerede tværs ind over Danmark og gav storm i den sydlige del af landet med endnu kraftigere vindstød, gav også anledning til kraftige byger, der lokalt var med torden.

Én af disse linjer af byger generede en skypumpe, som drev ind over Vestsjælland og ramte campingpladsen ved Bjerge Sydstrand.

Skypumpen blev filmet antageligt få minutter før, campingpladsen ved Bjerge Sydstrand blot én kilometer derfra blev ramt.

- Det lød som om, der kom et eksprestog nede fra vandet.

Netop denne bygelinje adskilte kraftige vestlige vinde mod syd fra mere moderate østlige vinde mod nord. På denne grænse blev skypumpen dannet.

Billeder fra Bjerge Sydstrand Campings Facebook-side viser telte og campingvogne, som er revet omkuld af skypumpen.

- Det lød som om, der kom et eksprestog nede fra vandet, fortæller en sommerhusejer, som oplevede den skypumpen til TV Kalundborg.

TV 2 VEJRET har torsdag morgen talt med ejeren af Bjerge Sydstrand Camping, som fortæller, at ingen er kommet til skade som følge af skypumpen. 

Herunder kan du se billeder fra Bjerge Sydstrand Camping, efter skypumpen havde været forbi:

 
  Foto: Jens Nielsen TV-Kalundborg
 
  Foto: Jens Nielsen TV-Kalundborg
 
 

Nyhedsoverblik