Sensommervarme kan ramme Danmark i næste uge med 25 grader

Efteråret har endnu ikke fået overtaget, og i næste uge kan varm luft fra syd strømme op over os med sommerligt vejr til følge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Er man blandt dem, som synes, at sommeren gerne måtte have varet lidt længere, er der håb i prognoserne.

Vi kan nemlig meget vel få sol og 20 til 25 grader i næste uge, når der - muligvis - bliver åbnet for varme sydlige vinde.

Prognoserne begynder at have varmere vejr på programmet tirsdag i næste uge, men det er for alvor onsdag, torsdag og fredag - den 19. til 21. september - at prognoserne har decideret sommerligt vejr på programmet. 

Prognose for temperaturerne torsdag den 20. september. Dette er den europæiske prognose, og den bakkes op af den amerikanske prognose i øjeblikket. Så det er sandsynligt, at vi i det mindste får det varmere i næste uge end nu.
Prognose for temperaturerne torsdag den 20. september. Dette er den europæiske prognose, og den bakkes op af den amerikanske prognose i øjeblikket. Så det er sandsynligt, at vi i det mindste får det varmere i næste uge end nu. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Kigger man på temperaturerne i prognoserne, finder man helt op til 28 grader torsdag i Sønderjylland i den varmeste prognose.

Det er dog højst usikkert, om vi når så varme tilstande. Det mest sandsynlige er et sted mellem 20 og 25 grader. Og det vil generelt være varmest mod syd.

Jetstrømmen slår et slag mod nord, og så kan vi få subtropisk luft op over Danmark

Varmen kan finde vej til Danmark, når den front og tilhørende jetstrøm, som ligger lige over os i øjeblikket, sandsynligvis slår et slag langt mod nord.

Så kan varme fra Sydvesteuropa og Mellemeuropa nemlig frit blæse op til os.

Om det så sker er straks en helt anden sig. Vi har før set, at varmen bøjer af og i stedet holder sig nede over Tyskland og Polen.

Ind til videre er det dog en reel mulighed, at sensommeren gør et comeback i næste uge, og det bliver med stor sandsynlighed lunere og klarere i vejret.


Nyhedsoverblik