Se kortet: Så bidende koldt er det mandag morgen

Når vi står op i morgen vil man kunne se rim på græs og bilruder, og termometeret kan vise frost. Foto: Søren Rosenberg Jensen

I samarbejde med tv2.dk

Temperaturerne er mandag morgen faldet til det laveste niveau hidtil dette vinterhalvår.

Is skal skrabes af bilruderne, handskerne skal trækkes godt på, og det bider ekstra meget i kinderne, når man begiver sig afsted her til morgen.

Kold luft befinder sig over Danmark, og som følge af det stort set skyfri vejr over landet, er temperaturen siden søndag eftermiddag blot faldet og faldet.

Temperaturen er faldet så meget, at mandag morgen er den foreløbigt koldeste, siden vi gik ind i vinterhalvåret.

Den laveste temperatur er målt ved DMI's vejrstation i Karup Lufthavn, hvor termometret har vist -6,3 grader.

Det er den laveste temperatur, der er målt i Danmark, siden 2. april, hvor der blev målt -6,8 grader i Isenvad i Midtjylland.

Laveste temperaturer natten til mandag den 26. november 2018. Foto: TV 2 VEJRET Foto: TV2 VEJRET

Ti grader varmere ved Østersøen

Anderledes 'lunt' har det været ved kysterne, som vender ud til Østersøen. Her opvarmes luften over det 'varme' hav, og dermed har det holdt temperaturen et godt stykke over frysepunktet hele natten.

Således er den laveste temperatur i nat ved Hammer Odde på nordspidsen af Bornholm 4,0 grader, mens man ved Danmarks sydligste punkt, Gedser Odde, også oplevede 4,0 grader som den laveste nattemperatur.

Seks graders frost i november er dog ikke unormalt. Normalt er den laveste temperatur i november -9,2 grader, og den laveste temperatur, der overhovedet er målt i årets elvte måned, er hele -21,3 grader. Det blev målt ved Tarm den 30. november 1973.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App