Sådan kan regn- og tordenbyger ramme Danmark

Dele af landet kan fredag eftermiddag blive ramt af regn- og tordenbyger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Torsdag blev endnu en sommerdag, men det kortvarige pust af regulær sommervarme, bliver hurtigt fortrængt af køligere luft fra vest.

Det sker i løbet af fredagen, når en koldfront bevæger sig ind over Danmark fra Nordsøen.

I første omgang gør fronten ikke meget væsen af sig, men i dagens løb kan der - ved hjælp fra solopvarmningen - komme mere gang i frontsystemet, som udvikler sig henover landet.

Regn- og tordenbyger over de østlige egne

Det får man i første omgang at mærke over den centrale og østlige del af landet, hvor man fra de tidlige eftermiddagstimer kan blive ramt af regn- og tordenbyger.

Vejrmodellerne er fortsat uenige om, hvor udbredte og kraftige bygerne bliver. Der er dog mulighed for, at de stedvist kan blive ganske kraftige og give store mængder regn på kort tid. 

Koldfronten fredag eftermiddag fortrænger den varme luft mod øst. I den forbindelse kan der opstå regn- og tordenbyger over de østlige egne.
Koldfronten fredag eftermiddag fortrænger den varme luft mod øst. I den forbindelse kan der opstå regn- og tordenbyger over de østlige egne. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

På nuværende tidspunkt er der dog ikke udsendt varsel om eventuelt skybrud.

Fra sidst på eftermiddagen bevæger fronten sig videre mod øst, og det klarer efterhånden op i størstedelen af landet.

Solskinsøen får sommerdag

Længst mod øst, kan bornholmerne dog redde sig endnu en sommerdag med temperaturer, der når lige op over 25 graders varme. Samtidigt kommer der perioder med nogen sol, selvom den af og til kan være skjult bag højtliggende skyer. 

tordenvejr.jpg
Læs også
Galleri: Skybrud, torden og kæmpe hagl
tordenvejr.jpg
Læs også
Galleri: Skybrud, torden og kæmpe hagl

Inden fronten når frem til den østlige del af Sjælland, er der også mulighed for, at termometret kan vise over 25 grader i Københavnsområdet og Nordsjælland.

Desuden kan natten til fredag lokalt blive en tropenat over netop Bornholm.


Nyhedsoverblik