Politiet advarer om svindlere på flere motorveje

Vagtchefer fra to politikredse har modtaget anmeldelser om tricktyve, der standser på sjællandske motorveje for at sælge guldsmykker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser på Twitter, at de i dag har fået flere henvendelser vedrørende nødstedte bilister, der holder i nødsporet på Sydmotorvejen mellem Rønnede og Vordingborg. 

Giv agt. Måske er det svindlere, lyder meldingen fra politiet.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Til TV 2 siger vagtchef Ole Hald fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi:

- Vi har i dag fået en håndfuld henvendelser fra folk, der har stoppet op på motorvejen for at snakke med de - tilsyneladende - nødstedte bilister, siger vagtchefen og fortsætter.

- De fleste er godt klar over, at disse folk ikke har brug for hjælp. Men nogle stopper op, og så bliver de typisk snydt. Enten bliver de lokket til at købe noget som ligner guldsmykker, men som blot er ’gult’, fortæller Ole Hald.

Ofte udenlandske nummerplader

Vagtchefen oplyser, at det er et problem, for 'nogle i nødsporet har jo reelt brug for hjælp'.

- Det er ofte biler med udenlandske nummerplader, der laver disse tricks. Vi forsøger at få fat på dem, men vi har ikke ressourcer til at pågribe dem. I dag har en tysk turist anmeldt en episode, hvor vedkommende har købt et værdiløst guldsmykke. Vi behandler sagen som bedrageri, for tricktyvene forsøger bevidst at vildlede folk, siger Ole Hald.

Vagtchefen opfordrer alle, der oplever lignende hændelser på Sydmotorvejen til at ringe til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på 114, når de vel og mærke er væk fra motorvejen og holder ind til siden.

Guldsmykker til bare 200 kroner

Vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi, Thomas Jørgensen, bekræfter tendensen om tricktyve langs motorvejene over for TV 2.

I går lørdag den 26. august lidt efter klokken 19 modtog politiet en anmeldelse om, at der på restepladsen ved Karslunde stod en gruppe mennesker, som solgte guldsmykker til de forbipasserende.

- Svindlerne forsøgte at sælge guldringe til 200 kroner stykket. Vi satte en politipatrulje efter dem, men de var smuttet, de vi kom frem. Desværre ved svindlerne godt, at vi er efter dem, så de er svære at få fat på, siger Thomas Jørgensen til TV 2.

Vagtchefen sender en opfordring til folk, der føler sig tiltrukket af at investere i guldet.

- Det, der lyder for godt til at være sandt, er det også. Så lad være med at købe noget og kontakt os i stedet, lyder det fra Thomas Jørgensen.


Nyhedsoverblik