Pænt pinsevejr til de fleste i dag: Her bliver det allerbedst

Byger vil især præge den nordlige halvdel af Jylland i eftermiddag, mens resten af landet kan se frem til solskin og temperaturer lige under 20 grader

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

2. Pinsedag, Grundlovsdag og Fars Dag. 5. juni i år har mange navne og byder da også på lidt forskelligartet vejr.

Størst risiko for byger har man i den nordlige halvdel af Jylland, mens solen ser ud til at skulle skinne mere og mere jo længere mod sydøst man kommer i landet.

Dagen gryede mandag morgen med klart vejr i stort set hele landet, men et område med flere skyer og byger fra Nordsøen er på vej mod nordøst, og skal fra sidst på formiddagen og navnlig i eftermiddag og i aften give byger til den centrale og nordlige del af Jylland.

Her må man derfor belave sig på mere skyet vejr i dagens løb, og måske skal man snige paraplyen med sig til grundslovstalen, hvis man skal høre sådan én i den del af landet. 

Termometeret kan vise 20 grader

Længere mod syd og øst ser vejret pænere ud - og især på Øerne, hvor man Pinsesdag havde sjaskvådt vejr og nogle steder fik to ugers regn på bare få timer, bliver vejret mærkbart bedre i dag.

Her kan temperaturen nå op på 18-19 grader, og det er ikke umuligt, at termometeret også et enkelt sted eller to kan vise 20 grader. Se prognosen for temperatur, skyer og nedbør i dag ovenfor. 

Læs også
Seervideo: Svanemor i sin rede på Slotsbryggen
Læs også
Seervideo: Svanemor i sin rede på Slotsbryggen

Størst chance for det har man eksempelvis på Lolland eller på Øst- og Nordsjælland, hvor luften i sydvestenvinden har strømmet længst tid hen over den solopvarmede landjord.

Det gælder i øvrigt om at nyde solen dér, hvor den kommer til at skinne. De kommende dage skal flere fronter med en del regn og byger passere op over Danmark.


Nyhedsoverblik