Ny front med sne og regn er på vej mod Danmark

Der venter Danmark en onsdag med både regn, slud og tøsne, som breder sig ind over landet vestfra.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Temperaturen er krøbet over frysepunktet i det meste af landet og sneen, som dækker 88 procent af landet, er begyndt at smelte.

Derfor skal en eventuelt planlagt sneboldkamp afvikles hurtigst muligt, og familiens snemand skal se at komme på benene, inden det er for sent.

Stadig koldt nok til slud og tøsne

Men selvom temperaturerne er kommet op mellem 1 og 4 graders varme tirsdag eftermiddag, så bliver det ikke meget lunere i løbet af det kommende døgn.

Derfor er luften kold nok til, at den nedbør, der kommer i forbindelse med en ny front, som skal passere landet onsdag, kan falde som slud og tøsne.

Regn kan slå over i sne onsdag formiddag

Efter en kølig aften med let frost og risiko for isglatte veje flere steder i landet og måske slud- eller snebyger i den nordlige del af Jylland, kommer fronten onsdag morgen ind til den jyske vestkyst med regn.

Herfra breder regnvejret sig ind over Jylland onsdag formiddag, men jo længere ind over land fronten kommer, jo mere vil regnen slå over i slud og tøsne. 

Ved middagstid onsdag er nedbøren omtrent nået frem til Storebælt. Flere steder vil nedbøren falde som slud og tøsne, inden den går over i regn vestfra.
Ved middagstid onsdag er nedbøren omtrent nået frem til Storebælt. Flere steder vil nedbøren falde som slud og tøsne, inden den går over i regn vestfra. Foto: TV 2 Vejret

Prognoseanimationen ovenfor viser, hvordan fronten med regn og sne vil bevæge sig ind over landet.

Stadig mulighed for vinterlig nedbør resten af ugen

Nedbøren vil slutteligt gå over i regn, men inden det sker, kan man i flere dele af landet se store fnug af tøsne dale fra himlen i temperaturer, der kun vil ligge lige over frysepunktet.

De kommende dage fortsætter det ustadige vejr med temperaturer på mellem 1 og 5 graders varme, og det gør, at nedbøren over Danmark vil veksle mellem regn, slud og tøsne. 

NEDBØRTYPER

  • Regn er dråber af flydende vand
  • Slud er en blanding af regn og sne - ikke at forveksle med tøsne.
  • Tøsne er sne, der pga. begyndende smeltning er våd. Tøsne er pr. definition dog sne.
  • Sne er sammensatte iskrystaller, der kan falde til jorden som større eller mindre fnug.
  • Isslag er underafkølet regn - flydende vand med en temperatur under 0° - der, ved kontakt med faste overfalder, omgående fryser til is.
  • Hagl er isklumper af varierende størrelse og kan dannes året rundt i kraftige bygeskyer

Kilde: TV 2 VEJRET

Nyhedsoverblik