Nu bryder solen igennem

Dagen byder på skiftende vejr, men generelt tørt og med en del sol over det meste af landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter et par dage med meget vekslende vejr, bliver søndagen stort set tør, og solen vil komme frem på himlen over det meste af landet. Det fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Jens Ringgård Christiansen.

- Det er skyet de fleste steder her til morgen, men allerede i løbet af formiddagen vil solen formentlig bryde igennem overalt bortset fra Sydvestjylland, siger Jens Ringgård Christiansen.

I den sydvestlige del af Jylland bliver skyerne lidt sværere at få bugt med. Det skyldes, at der kommer nye forsyninger af skyer ind vestfra med den smule pålandsvind, der vil være over vadehavet.

Artiklen fortsætter uner billedet.

Dagen starter lidt skyet, senere kommer solen frem de fleste steder.
Dagen starter lidt skyet, senere kommer solen frem de fleste steder. Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

Der er også en mørk plet over Nordsjælland på eftermiddagskortet, og Jens Ringgård Christiansen kan derfor ikke helt udelukke, at der falder et par byger, men det holder formentlig tørt.

Temperaturer op til 24 grader

De kraftige tordenbyger, der fredag ramte det vestlige Danmark og i går det østlige, vil i dag ramme Sverige, men de vil ifølge prognoserne holde sig på den rigtige side af Øresund. Langs kysten vil man dog kunne se og høre uvejret ovre på den anden side af sundet.

- Måske kommer der også et par byger til Nordsjælland, men de bliver ikke så kraftige som i Sverige, og er vi heldige, holder det helt tørt, siger Jens Ringgård Christiansen.

Artiklen fortsætter uner billedet.

Tordenbygerne hen over Sverige vil formentlig kunne ses og høres fra Øresundskysten.
Tordenbygerne hen over Sverige vil formentlig kunne ses og høres fra Øresundskysten. Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

Dagen startede overskyet mange steder, men solen er allerede begyndt at bryde igennem skydækket i det nordlige Jylland, det nordlige Sjælland, Københavnsområdet og Bornholm.

Læs også
Se de unikke billeder - sådan høstede man under Anden Verdenskrig
Læs også
Se de unikke billeder - sådan høstede man under Anden Verdenskrig

Temperaturen kommer generelt til at ligge på 20 til 24 grader. Langs Vestkysten bliver temperaturerne dog lidt lavere.

- I går kom vi op på 24,6 grader, og vi var dermed tæt på at få julis første meteorologiske sommerdag. Det er ikke helt umuligt, at det sker i dag. I så fald er chancen for 25 grader bedst omkring Limfjorden, Vendsyssel eller Himmerland, siger Jens Ringgård Christiansen.

Artiklen fortsætter uner billedet.

Chancen for at ramme de 25 grader, der definerer en sommerdag, er størst i det røde område i Nordjylland.
Chancen for at ramme de 25 grader, der definerer en sommerdag, er størst i det røde område i Nordjylland. Foto: GRAFIK / TV 2 VEJRET

I aften falder skyerne helt sammen, og det tegner til en flot aften i den østlige del af landet. Mod vest vil der være lidt flere skyer, men også ganske pænt vejr.

Det bliver en lun aften med 17-19 grader helt frem til 22-tiden.


Nyhedsoverblik