Mark O. Madsen får debut i verdens største MMA-liga

Den 34-årige MMA-kæmper har opnået sin drøm og fået en lukrativ kontrakt med UFC. Han skal i kamp i september.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når verdens største MMA-liga for første gang kommer til Danmark i næste måned, bliver det med en dansk debutant i buret.

Mark O. Madsen, der tidligere har vundet OL-sølv i brydning, har skrevet kontrakt med Ultimate Fighting Championship (UFC), der er den største liga inden for kampsporten Mixed Martial Arts (MMA).

- Jeg er bare ovenud stolt og lykkelig over kontrakten og overvældet over, hvor hurtigt jeg egentlig skal i aktion. Det er på alle måder en ret speciel følelse at sidde med, siger Mark O. Madsen, da TV 2 SPORT taler med ham på en telefonforbindelse fra Las Vegas.

quote Jeg ligger og ruller med nogle af verdens bedste MMA-kæmpere til træning, og det går over stok og sten

Mark O. Madsen

Mark O. Madsen rejste tidligere på måneden til netop Las Vegas for at træne og skaffe en UFC-kontrakt, hvor han proklamerede, at han havde købt en envejsbillet og ikke ville vende tilbage til Danmark, før kontrakten var i hus. Danskeren nåede dog kun at sove en enkelt gang, før den mission lykkedes.

- Jeg nåede at lande herovre, og jeg fik fem timers søvn, og så fik jeg et opkaldt om morgenen fra Ali, siger Mark O. Madsen med henvisning til hans nye manager og repræsentant, Ali Abdelaziz, der landede aftalen for danskeren.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mark O. Madsen.
Mark O. Madsen. Foto: Bue Bukh - TV ØST

- Det er alt sammen gået enormt stærkt. Jeg ligger og ruller med nogle af verdens bedste MMA-kæmpere til træning, og det går over stok og sten. Det er virkelig en udfordring lige at stoppe op og nive mig selv i armen og så lade det synke ned, at jeg rent faktisk er en UFC-atlet nu, siger Mark O. Madsen, der kalder kontrakten 'den bedste kontrakt en dansker nogensinde er kommet ind på i UFC'.

Debutkamp i Danmark mod italiener

Den 34-årige falstring kastede sig over MMA-karrieren i foråret 2018 efter at have været professionel bryder og vundet OL-sølv i græsk-romersk brydning i Rio i 2016.

Nu har Mark O. Madsen fået en aftale på fire UFC-kampe, hvor den første skal kæmpes lørdag 28. september i Royal Arena i København. Det er første gang, at UFC kommer til Danmark.

quote Nu står jeg her i Vegas med en kontrakt i hånden, og det er nærmest vanvittigt

Mark O. Madsen

- Det her er gigantisk for Mark og Maria O. Madsen (Mark O. Madsens kone, red.). Vi har arbejdet hen mod det her mål hver eneste dag i snart 18 måneder at komme i UFC og for at komme igennem nåleøje og blive en del af den her Formel 1-liga, siger Mark O. Madsen, der også sammenligner MMA-ligaen med fodboldsporten svar på Champions League, hvilket er svært at forstå:

- Nu står jeg her i Vegas med en kontrakt i hånden, og det er nærmest vanvittigt.

I forhold til den tidligere bryders seneste kamp mod Patrick Nielsen, hvor der blev kæmpet med en vægtgrænse på 75,5 kilo, bliver MMA-debuten en kamp med en vægtgrænse på 70 kilo. Mark 'The Olympian' Madsens modstander bliver den 25-årige italiener Danilo 'Caterpillar' Belluardo.

Mark O. Madsen
Læs også
Mark O. Madsen forlader Danmark - har købt envejsbillet til Vegas
Mark O. Madsen
Læs også
Mark O. Madsen forlader Danmark - har købt envejsbillet til Vegas

- Det er måske en af de bedste italienske kæmpere, vi har set inden for brydning og ’grappling’, så der venter en rigtig spændende og hård kamp. Det her er UFC, så det er fifty-fifty. Jeg glæder mig til at komme ind og trykke den af, siger Mark O. Madsen.

Den kommende tid venter en træningslejr i Las Vegas, hvor Mark O. Madsen blandt andet får assistance fra sin danske træner Martin Kampmann.

Flere danskere har tidligere kæmpet i UFC, heriblandt Mads Burnell og Damir Hadzovic.


Nyhedsoverblik