Lækker fredag på vej: Her får vi masser af sol og op til 22 grader

Mindre vind, mere varme og fortsat masser af sol venter de fleste af os fredag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Jo længere mod syd du bor, jo større er chancen for solrigt og varmt fredagsvejr.

Det må være konklusionen ovenpå torsdagens prognoser for morgendagen, der lader de fleste danskere gå ind i weekenden med sommerligt vejr. 

Årsagen er en svag højtryksryg over Skandinavien og Mellemeuropa, der sørger for endnu en tørvejrsdag - i al fald de fleste steder.

For længst mod nord i landet vil en varmfront 'hænge' med flere skyer og måske lidt regn, og her når temperaturerne næppe meget over 16-17 grader.

Til gengæld kan man mange andre steder i landet sole sig i 20-21 grader, og helt nede ved Grænsen kan termometeret ud på eftermiddagen sågar også vise 22 grader. Se temperatur-, sky- og nedbørprognosen ovenfor.

Dermed bliver der rig mulighed for at få luftet solbrillerne og de korte ærmer - ikke mindst fordi vinden aftager og blot bliver svag til jævn. 

Skvulp HavneKulturFestival i Holbæk
Læs også
Tips til pinsen: Kultur i sommerlandet
Skvulp HavneKulturFestival i Holbæk
Læs også
Tips til pinsen: Kultur i sommerlandet

Det kunne også give en oplagt mulighed for en dejlig grillaften i og med at temperaturerne mange steder fortsat vil ligge lige under 20 grader frem til kl. 20.00 fredag aften.

Også lørdagen ser lun og tør ud - i al fald til en begyndelse - inden en front med regn- og måske tordenbyger kommer frem til landet fra sydvest.


Nyhedsoverblik