Iskold nat og morgen forude: Ned til seks graders frost

Temperaturen falder til under frysepunktet de fleste steder i løbet af natten, og der er risiko for rimtåge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Så er det med at finde hue, handsker og halstørklæde frem, hvis turen går ud i nattemørket eller ud i de første, spæde solstråler lørdag morgen. Det bliver nemlig iskoldt mange steder. 

Med temperaturer ned til fem-seks graders frost, hvor det bliver koldest, er der udsigt til en rigtig bidende afslutning på natten, og selv langt op ad dagen kan der fortsat være frostvejr. 

Temperaturerne vil være lavest i Jylland lige efter solopgang ved ni-tiden, og det er i et langstrakt bælte fra det sydlige Vendsyssel og ned over Himmerland til Midt- og Vestjylland og videre ned i det sønderjyske, at temperaturen kan falde til fem-seks minusgrader på de mest udsatte steder. 

Vinterens hidtil laveste temperatur på -6,7 grader blev målt om morgenen mandag den 11. december.

Udfordringer for trafikken 

Kulden kan være ledsaget af rimtåge flere steder, så der er al mulig grund til at være ekstra opmærksom, hvis man skal ud at køre. Vejene kan nemlig være glatte mange steder og sigtbarheden meget lav i rimtågen. 

Resten af landet får også frostvejr, men typisk blot en-to grader under frysepunktet. Er man tæt på havet vil man dog næppe få frost – ej heller i Jylland.  

vinterbaderis.jpg
Læs også
Kulde og frost nærmer sig: Pas på når du vinterbader
vinterbaderis.jpg
Læs også
Kulde og frost nærmer sig: Pas på når du vinterbader

Mange steder skal man dog ikke langt ind bag yderste klitrække for at finde de negative temperaturer. 

Skyerne forsvinder og temperaturen falder 

Det kolde vejr skyldes, at tør og klar luft strømmer ned over Danmark fra nord. Varmen forsvinder dermed ud i verdensrummet, og temperaturen vil falde støt hen over natten og helt frem til en halv times tid efter solopgang. 

Og mange steder vil den kolde og klare luft blive fanget i lavninger i landskabet dagen igennem. Til gengæld har vi udsigt til en smuk lørdag i store dele af landet - kun forstyrret af rimtågebanker hist og her. 


Nyhedsoverblik