Inden kulden kommer: Her får vi regn og slud

Danmark bliver delt i to af en næsten stillestående front.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vinterkulde med frostvejr og sne er på vej mod Danmark, men inden det sker, skal vi stadig kæmpe med resterne af det lavtryk, der gav udbredt regn og stedvis sne onsdag.

Selve lavtrykket ligger i Østersøen øst for Bornholm, men den tilhørende front hænger stadig hen over Danmark og giver nedbør hist og her og relativt mange skyer. 

Især i det nordlige Jylland og øst for Storebælt vil der til tider falde regn eller slud i et ret skyet og fugtigt vejr. 

Solen kan bryde frem mod syd og sydvest

Mod syd og sydvest vil det gengæld holde mest tørt, og der chance for, at solen bryder igennem, når lidt tørrere luft trænger ind på sydsiden af fronten med skyer i resten af landet.

Det betyder også, at vi overordnet set vil finde de højeste temperaturer i den sydvestlige del af landet med 4-5 grader, mens det vil være lidt køligere mod nord og øst i skyerne og regnen med typisk 2-3 grader, og dermed er vi lige på temperaturgrænsen, hvor regnen i perioder kan indeholde våde snefnug. 

En front ligger næsten stille over den nordlige og østlige del af Danmark og giver regn eller slud i perioder. Mod syd og sydvest er der udsigt til lidt sol.
En front ligger næsten stille over den nordlige og østlige del af Danmark og giver regn eller slud i perioder. Mod syd og sydvest er der udsigt til lidt sol. Foto: TV 2 Vejret

I de næste par dage vil lavtryk passere os fra vest på en gradvist sydligere bane, mens et højtryk bliver dannet over de Britiske Øer, og det gør, at koldere luft fra Mellem- og Nordskandinavien gradvist kan strømme ned over os. 


Nyhedsoverblik