I nat får 88.757 unge svar på, om de er optaget på drømmeuddannelsen

Flere studerende er i år blevet optaget på en uddannelse. Det betyder blandt andet fremgang for erhvervsakademierne og sygeplejerskerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

65.714 unge får i nat at vide, at de er optaget på en videregående uddannelse. Det er én procent flere end sidste år.

Det oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet.

I alt havde 88.757 ansøgt om at få en plads på en videregående uddannelse.

Der er en stor stigning i optaget på sygeplejerskeuddannelsen, hvor syv procent flere i år kommer til at få at vide, at de har fået en plads. Det er en udvikling, der glæder uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (Soc.dem.):

- Jeg er meget tilfreds med, at flere begynder på sygeplejerskeuddannelsen. Der er brug for hver og en for at skabe et bedre og mere nært sundhedsvæsen. Og så er der optaget flere sygeplejersker uden for de store byer. Det er godt, for vi har brug for dygtige sygeplejersker i hele Danmark.

Færre må sidde skuffede tilbage

Om man er optaget eller ej, får man digital besked om i nat - enten via mail, eBoks eller uddannelsesstedets egen optagelsesportal.

Og mange vil sidde skuffede tilbage ved computeren.

I alt har 8416 kvalificerede ansøgere ikke fået deres ønske om en studieplads opfyldt. Det er dog færre end sidste år, hvor 9765 kvalificerede ansøgere blev afvist.

professionshøjskolen absalon
Læs også
Studiestart:
Se her hvordan du får svar i nat
professionshøjskolen absalon
Læs også
Studiestart:
Se her hvordan du får svar i nat

- Jeg kan sagtens forstå skuffelsen hos dem, der ikke har fået en plads. Man skal huske på, at et afslag er ikke en afslutning. Der er stadig mange muligheder for at komme i gang med en uddannelse, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

- Man kan se, om der er ledige pladser på en uddannelse, der minder om den, man har søgt optagelse på – måske et andet sted i landet. Eller man kan supplere, så man opfylder kravene næste år. Der er altid en vej videre, siger hun.

Flere optagne på erhvervsakademierne

Erhvervsakademierne kan i år kippe med flaget. Fra 2018 til 2019 er der en stigning i optagelsen på erhvervsakademiuddannelserne på fire procent med 10.706 optagne. På bacheloruddannelserne lyder stigningen på én procent med 29.029 optagne.

På professionsbacheloruddannelserne er antallet af optagne næsten det samme som i 2018 med en lille stigning på 89 personer - i alt 25.979 optagne.

 


Nyhedsoverblik