I dag får vi både 25 grader og tordenbyger

Ustabilt sommervejr strømmer op over Danmark fra syd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mange danskere i Jylland kan meget vel være blevet vækket af tordenvejr og intense byger, og hen over dagen er der fortsat risiko for regn og torden hist og her. Men det bliver også lunt.

Vi har nemlig taget hul på en dag med ustabilt sommervejr, hvor byger trækker op over landet fra syd.

Der bliver dog også plads til solen mellem bygerne, og derved kan temperaturen nå 25 grader enkelte steder, og generelt får vi 20 til 23 grader de fleste steder. 

Varm og ustabil luft strømmer op over Danmark fra syd. Derfor bliver det også varmest i den sydlige og østlige del af landet, hvor man ligger tættest på Tyskland og Polen.
Varm og ustabil luft strømmer op over Danmark fra syd. Derfor bliver det også varmest i den sydlige og østlige del af landet, hvor man ligger tættest på Tyskland og Polen. Foto: TV 2 Vejret

Varmest bliver det i den sydlige og østlige del af landet med op til eller lige over 25 grader i Sønderjylland, på Lolland, i Nordsjælland og muligvis også på Bornholm.

Risiko for skybrud i nat

I løbet af natten og i de tidligste morgentimer trak kraftige regn- og tordenbyger op over Syd- og Sønderjylland, det sydfynske øhav og Lolland og Falster, og der var også et par tordenbrag i Himmerland hen over natten, mens mere almindelige byger ramte andre steder i landet.

Bygerne blev dannet i et lavtryk, som hænger i cirka fem kilometers højde med kølig luft hen over Danmark. Lavtrykket skaber en ustabil vejrsituation, som dagen igennem giver gode forhold for byger. Byger, som kan være af skybrudsagtig karakter. 

m2.jpg
Læs også
Se de flotte billeder: Gravide marsvin svømmer tæt på land
m2.jpg
Læs også
Se de flotte billeder: Gravide marsvin svømmer tæt på land

Det er dog først i den kommende nat, at der er en reel risiko for deciderede skybrud, og det vil sandsynligvis være i Jylland.

I morgen er lavtrykket i højden væk, og så står den kun på enkelte byger og mere sol.


Nyhedsoverblik