Holdt graviditet hemmelig og vandt DM-guld

Pernille Holmsgaard afslørede efter DM-finalesejren over København, at hun venter sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Som om lykken over DM-triumfen ikke var stor nok, smed den tidligere landsholdsspiller Pernille Holmsgaard lige en ekstra god nyhed i bunken til sine holdkammerater i Nykøbing Falster.

I omkring halvanden måned har Holmsgaard nemlig båret rundt på hemmeligheden om, at hun venter sig. Kun cheftræner Niels Agesen har kendt til de lykkelige omstændigheder, men de var enige om, hvordan graviditeten skulle gribes an, mens Nykøbing Falster spillede DM-slutspil.

- Jeg har villet skjule det, for jeg ville ikke have, at nogen skulle vide det. Der var ikke nogen, der skulle trække sig eller på nogen måde tage hensyn, så det har været hårdt; også at holde det hemmeligt, for man er jo bare helt vildt glad, siger Pernille Holmsgaard til TV 2 SPORT.

- Det er dejligt, det endelig er ude, og at jeg lige kunne være med til det sidste, er jeg helt vildt glad for.

Spørgsmål fra holdkammeraterne

Nykøbing Falster blev toer i grundspillet og slap derfor for at spille DM-kvartfinaler.

Men Pernille Holmsgaard, der har spillet 136 landskampe for Danmark, skulle altså alligevel holde sin graviditet hemmelig gennem to semifinaler mod Viborg og siden i tre DM-finaler mod København Håndbold.

Og undervejs kom der da også nogle spørgsmål fra holdkammeraterne på Falster.

- Jeg har haft masser kvalme og været træt, og vi har jo kæmpet hårdt. Jeg er ikke så glad for at skulle lyve over for holdkammerater, men lige i det her tilfælde er det okay, siger Holmsgaard.

Stopper karrieren

Nykøbing Falster vandt den tredje og afgørende DM-finale med 27-25 og sikrede dermed den unge klub sit første danske mesterskab.

Pernille Holmsgaard havde allerede proklameret sit karrierestop efter denne sæson, og selv et sæt guldmedaljer giver hende ikke mod på mere.

- Det tror jeg virkelig ikke. Nu står jeg her med en guldmedalje og tænker: kunne jeg lige have taget et år mere? Men nej, det er helt perfekt at slutte af på den her måde. Jeg orker simpelthen ikke at skulle starte et år mere. Nu er det slut, siger Pernille Holmsgaard til TV 2 SPORT.

- Det har været sindssygt hårdt også, og de sidste år har jeg virkelig kunnet mærke, at det har trukket kræfter ud. Jeg er glad for at kunne stoppe på den her måde og sige, at jeg har gjort, hvad jeg kunne og trukket guldmedaljer hjem.


Nyhedsoverblik