Her kan man stå op til sne fredag morgen

En kombination af lavtryk over Danmark og kold luft fra Sverige og Norge kan give sne til dele af landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når man skal ud af døren fredag morgen, kan man i dele af landet stå op til et hvidt drys på græsplæner og biler, og nogle steder kan man endda få flere centimeter sne.

Det vil især være tilfældet i Midtjylland, Østjylland, det sydlige Jylland samt på Fyn, Sjælland, Lolland og Falster.

Prognoserne har typisk op til en centimeter, hvor der falder sne, men lokalt kan der komme op til fem centimeter.

Mængderne vil dog variere meget fra sted til sted, da Danmark temperaturmæssigt ligger lige på grænsen mellem regn og sne, og placeringen af nedbøren er også en smule usikker.

Et mindre snevejr kan ramme Danmark frem til fredag morgen, så man flere kan stå op til sne på jorden. Prognosen er noget usikker i placering og mængder, men den viser, at vi kan stå op til vinterligt vejr.
Et mindre snevejr kan ramme Danmark frem til fredag morgen, så man flere kan stå op til sne på jorden. Prognosen er noget usikker i placering og mængder, men den viser, at vi kan stå op til vinterligt vejr. Foto: TV 2 Vejret

Man skal dog være forberedt på, at der kan være både sneglatte og isglatte veje rundt omkring, når turen går ud i morgentrafikken.

Sneen falder i overgangen til køligere vejr

Et lavtryk bevæger sig ned over Jylland og Fyn i løbet af aftenen og natten, og på nordsiden af det strømmer køligere luft ned fra Sverige og Norge.

Det får nedbøren til at gå over i slud og sne flere steder i lavtrykket, når temperaturen falder til mellem frysepunktet og tre graders varme.

Når lavtrykket har bevæget sig helt ned til Tyskland, bliver der åbnet for, at vinterkulden i de kommende dage kan strømme ned over Danmark med udbredt frost til følge.


Nyhedsoverblik