Her gav lørdagens tordenvejr oversvømmelser og skybrud

Skybrud tværs over Danmark - øst, syd og vest blev ramt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lørdagen bød på 564 lyn over Danmark i det, der nærmest kan betegnes som en fortsættelse af det uvejr, man fredag oplevede mange steder i Jylland. Fredag blev der registreret 374 lyn, hvoraf de fleste var i Jylland.

Lørdag begyndte med voldsom regn og torden over Lolland, Falster og Møn. Ovenstående billede er fra Møn, hvor man ser en Dravat. Det er en skyformation, som varsler kraftige vindstød og kraftig regn.

Det førte til oversvømmelser, blandt andet i sommerhusområder på Falster og Møn, hvor man var nødt til at pumpe vandet væk.

 
  Foto: Seerfoto / Emma Josephine Hofmann

Gedser fik omkring middag dagens første skybrud, da der faldt 16,3 millimeter på en halv time. Ved skybrud falder der mere end 15 millimeter på 30 minutter, og erfaringsmæssigt ved vi, at kloaknettet ved den regnintensitet har svært ved at følge med.

Oversigt over registreret skybrud lørdag. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret
Oversigt over registreret skybrud lørdag. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Mellem klokken 16.10 og 16.40 kom det næste skybrud. Det var ved Kegnæs på Als, der registrerede 20,3 millimeter regn.

I aftentimerne var det især på Bornholm, at kraftig regn og torden huserede. Hammer Odde fik 32 millimeter regn, hvoraf 20,5 millimeter faldt på en halv time.

Rønne målte også skybrud med 17,3 millimeter regn lørdag aften, mens der i alt faldt 37,2 millimeter i løbet af aftenen. Det er mere end en halv måneds regn på en aften. Uvejret på Bornholm førte til mange oversvømmelser, og til folkemødet måtte mange finde nye steder at sove.

Ovenstående billede viser, at vejret også var smukt i går. Et fjernt, men tydeligt lyn pryder venstre side af billedet. Man kan se såkaldte faldstriber under skyerne. Det regner i det fjerne, og strukturen af de nærmere skyer ser fantastisk ud. Det er Asperitas skyer, som man kun sjældent ser herhjemme.


Nyhedsoverblik