Her er vinterkulden, som er på vej mod Danmark

Vi har udsigt til udbredt dagsfrost og bidende kulde om natten fra sidst på weekenden og nogle dage frem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Går man og småfryser efter det råkolde, fugtige og blæsende vejr onsdag, så er der faktisk al mulig grund til at finde endnu varmere tøj frem, for rigtig vinterkulde har sat kursen mod Danmark.

Fra på søndag og et endnu uvist antal dage fremefter har vi udsigt til dagsfrost og bidende kulde om natten med ned til mellem 5 og 10 graders frost. 

Det sker, når iskold polarluft fra Nordskandinavien strømmer ned over Danmark fra nordøst på sydsiden af et højtryk, som etablerer sig over Mellemskandinavien i weekenden.

Herved har vi udsigt til nogle generelt lysere og pænere dage end i øjeblikket, og der kan endda komme lidt sne hist og her.

Lavtryk åbner for kulden i første omgang

Kulden ligger i øjeblikket ret bastant over det nordligste af Sverige og Finland, mens vi indtil videre henter vejret og luften ude fra Nordsøen. 

Vinterkulden eller polarluften, som den kaldes inden for meteororologien, ligger i øjeblikket langt mod nord og øst, mens vi ligger i en halvkølig luft med både regn, slud og hagl til tider.
Vinterkulden eller polarluften, som den kaldes inden for meteororologien, ligger i øjeblikket langt mod nord og øst, mens vi ligger i en halvkølig luft med både regn, slud og hagl til tider. Foto: TV 2 Vejret

Et mindre lavtryk bevæger sig imidlertid ned over Jylland i nat og først på fredagen, og når det placerer sig over Tyskland sent fredag, bliver der åbnet for, at den kolde luft kan strømme frem mod os.

I første omgang med spredt slud og siden sne fra sent fredag og frem til lørdag. 

På tirsdag vil vinterkulden i henhold til prognoserne have spredt sig til store dele af Nord- og Centraleuropa. Det betyder dagsfrost hos os og generelt lyst og klart vejr.
På tirsdag vil vinterkulden i henhold til prognoserne have spredt sig til store dele af Nord- og Centraleuropa. Det betyder dagsfrost hos os og generelt lyst og klart vejr. Foto: TV 2 Vejret

Søndag er kulden fremme over Danmark, og i dagene herefter har vi udsigt til en-tre graders frost, når det er varmest om eftermiddagen, og ned til otte-ni graders frost om natten på udsatte steder.

Med rigtig vinterkulde kan vi se frem til, at vejret generelt bliver klart og lyst, og især ved østvendte kyster er der mulighed for, at det kan drysse med sne i perioder.


Nyhedsoverblik