Her er man blevet ramt af vindstød af stormstyrke

Et lavtryk gav kraftige vindstød i store dele af landet fredag eftermiddag og aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mens mange sad inde i den varme stue og nød anden fredag aften, strøg et blæsevejr hen over Danmark. Over natten har man fortsat kunne høre vinden ruske uden for ruderne. Især i den østlige del af landet.

Vindstødene nåede fredag eftermiddag og aften stormstyrke ved den jyske vestkyst, på Anholt og det nordvestlige Sjælland, og siden er man også blevet ramt på Bornholm.

Sammen med mange og stedvis ret kraftige byger har det været en rigtig omgang efterårsvejr som optakt til weekenden.

Lavtryk blev dannet lige nord for Danmark

Det kraftigste vindstød fik man ved Thyborøn med 27,6 m/s mellem klokken 16 og 17, og det var netop ved den jyske vestkyst, at blæsevejret gik i land som det første sted. 

Vindstødene nåede op over stormstyrke flere steder i Danmark, da et kraftigt blæsevejr ramte fra fredag eftermiddag og frem til lørdag morgen.
Vindstødene nåede op over stormstyrke flere steder i Danmark, da et kraftigt blæsevejr ramte fra fredag eftermiddag og frem til lørdag morgen. Foto: TV 2 Vejret

På sydsiden af et lavtryk, som blev dannet over Sydnorge, blæste det op til en hård vind til hård kuling ved kysterne, og ved Thyborøn nåede middelvinden en overgang på stormende kuling med 22 m/s, mens vindstødene kom op over stormstyrke, som begynder ved 24,5 m/s.

Lavtrykket bevægede sig mod øst hen over de store svenske søer Vänern og Vättern, og lørdag morgen lå det syd for Stockholm.

Blæsten og de kraftige vindstød trak derfor med østpå, og mange oplevede, at det især var sammen med de talrige og kraftige byger, at vinden var kraftig.

Lørdag er der stadig byger på programmet, og det vil fortsat være noget blæsende omkring Bornholm og i Nordjylland.

Til aften tiltager vinden igen vestfra, så man en overgang igen kan få kraftige vindstød ved den jyske vestkyst.


Nyhedsoverblik