Find bare solcremen frem: Hedebølge rammer Danmark

Udover høje dagtemperaturer i denne uge, kan nætterne også blive ganske varme. Der er mulighed for tropenætter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Meget tyder nu på, at vejret bliver særdeles varmt og solrigt i løbet af denne uge.

Det er meget sandsynligt, at vi får en varmebølge, som kan blive landsdækkende, og der er endda mulighed for lokale hedebølger, hvor temperaturen i snit overstiger 28 grader hen over tre dage.

Varm luft har sat sig i bevægelse helt nede fra Sahara, og kursen er sat mod Danmark, hvor det varme vejr ventes at kulminere i den sidste halvdel af ugen.

Ekstrem fransk hedebølge og måske over 30 grader i Danmark

Allerede fra søndag blæser den hede ørkenluft op over Spanien og Frankrig, hvor man har udsigt til endnu en ekstrem hedebølge med 35 til 40 grader. Under sidste hedebølge tilbage i juni fik man det hidtil varmeste vejr i Frankrig med 45,9 grader.

Tirsdag når et bølgeskvulp af varmen helt op over Danmark, som det fremgår af animationen i toppen, men det er dog for alvor onsdag og torsdag, at saharaluften er helt oppe hos os. Vi risikerer at få temperaturer helt op til eller over 30 grader, hvilket for mange nok er et ubehageligt højt temperaturniveau.

På vejrkortene her kan du se, hvor varmt det i henhold til den europæiske globale prognosemodel bliver fra tirsdag og til og med fredag.

Om hedebølge:

En hedebølge indtræffer når gennemsnittet af de højeste temperaturer hen over tre sammenhængende dage overstiger 28 grader.

Hedebølgen bliver ikke afbrudt, hvis der skulle være en enkelt dag med under 28 grader, når blot middeltemperaturen holder sig over de 28 grader.
 

En varmebølge er defineret på samme måde som hedebølgen, blot skal middeltemperaturen her overstige 25 grader.

Prognose for temperaturen tirsdag eftermiddag.
Prognose for temperaturen tirsdag eftermiddag. Foto: TV2 Vejret
Prognose for temperaturen onsdag eftermiddag. 
Prognose for temperaturen onsdag eftermiddag.  Foto: TV 2 Vejret
 
  Foto: TV2 Vejret
 
  Foto: TV2 Vejret

Bemærk at billederne viser rå prognoseværdier, som ikke er behandlet af en meteorolog. Temperaturen på kortene kan derfor afvige fra det, som bliver vist og italesat på tv og i app.

Mens det er ret sikkert, at varmen kommer til Danmark i næste uge, er det præcise temperaturniveau en smule usikkert. Det er desuden usikkert, hvor lang tid varmen bliver over Danmark. Nogle prognoser indikerer, at den kan blive hen over næste weekend, mens andre lader køligere luft fra Nordsøen strømme ind over Danmark i weekenden.

 


Nyhedsoverblik