Hæderlig lørdag - men risiko for kraftige byger

Der vil dog være væsentligt længere mellem bygerne, end tilfældet var det fredag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vi har taget hul på den første weekend i september, og vejret fortsætter overordnet i det ustadige spor, som har været fremherskende siden månedsskiftet.

Ikke desto mindre så ser det noget mere lyst ud lørdag, hvor der i længere perioder vil være mulighed for at nyde septembersolen skinne. Efter et særdeles vådt døgn, hvor der i Hvide Sande i Vestjylland faldt 29,9 millimeter regn, bliver der nu skruet noget ned for bygeaktiviteten.

Selvom der fortsat vil kunne komme byger lørdag, vil der være meget længere mellem dem, og dermed er der også væsentligt bedre chancer for at se solen.

Temperaturerne kommer højest op på mellem 16 og 19 grader, hvilket dog er meget tæt på det normale for starten af september. En anden væsentlig ting, der vil få lørdag til at føles mere behagelig, er den aftagende vind. Mens vi fredag skulle holde på hat og briller i de kraftige vindstød, så vil vinden lørdag generelt blot være let til jævn fra vest og nordvest.

Vejret lørdag eftermiddag giver plads til solskin, og der vil være rolige vindforhold. Til gengæld kan bygerne blive kraftige, når de rammer. Foto: TV 2 VEJRET
Vejret lørdag eftermiddag giver plads til solskin, og der vil være rolige vindforhold. Til gengæld kan bygerne blive kraftige, når de rammer. Foto: TV 2 VEJRET

Derfor kan det føles helt sensommerligt, hvis man finder en krog med solskin i løbet af lørdagen - og altså undgår at blive ramt af en byge. For selvom der er få af dem, kan de stedvis fortsat blive kraftige og være med torden. Risikoen for skybrud vurderer vi dog til at være relativt lav.

Kold nat forude

I takt med at køligere luft strømmer ned over landet i lørdagens løb, samtidigt med at det klarer op i løbet af aftenen, bliver der grobund for en relativt kold nat, årstiden taget i betragtning.

I de indre dele af Jylland kan termometret natten til søndag således ende med at vise temperaturer på tre-fire graders varme som det laveste, mens man i Midtsjælland kan nå lige under fem grader.


Nyhedsoverblik