Google bygger kæmpe solcelleparker her i regionen

I alt vil Google bygge solcelleparker for knap syv milliarder kroner i Europa.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

It-giganten Google vil investere stort i europæiske solcelleparker og vil blandt andet bygge fem nye parker i Danmark.

De fem solcelleparker får en samlet kapacitet på 160 megawatt, hvilket svarer til kapaciteten fra 32.000 danske huse med soltage.

- Vi har det seneste år arbejdet hårdt på at finde nogle projekter i Danmark, og jeg er glad for, at det er lykkedes at få solcelleaftalerne på plads, sådan at vi ikke alene forbruger, men også skaber grøn, dansk energi, siger Googles danske direktør, Malou Aamund, til TV 2.

De tre første parker forventes at være i drift i sommeren 2020, mens de sidste to forventes klar samme efterår. Parkerne skal opføres af de danske leverandører Better Energy og European Energy.

 
  Foto: Grafik: Lonni Christiansen

Datacenter til 4,5 milliarder

Sidste år annoncerede Google, at virksomheden ville opføre et datacenter til 4,5 milliarder kroner ved Fredericia, og det forventes også at være i drift i slutningen af 2020.

Google og andre it-giganter som Facebook er blevet kraftig kritiseret for det store strømforbrug, der følger med driften af deres store datacentre. Men med den massive investering i Danmark forsøger Google at kompensere for sit nye datacenter ved Fredericia. Google vil ikke offentliggøre tal for datacentrets forbrug, men lover, at den nye investering mere end opvejer for datacentrets energiforbrug.

Lerchenborg Gods
Læs også
Enigt byråd tager første spæde skridt til stort solcelleprojekt
Lerchenborg Gods
Læs også
Enigt byråd tager første spæde skridt til stort solcelleprojekt

- En virksomhed som Google bruger meget energi, fordi vi er med til at holde internettet kørende 24 timer i døgnet. Men vi føler samtidig et enormt ansvar for, at det sker på en så bæredygtig måde som overhovedet muligt, siger Malou Aamund.

Google i grøn førertrøje

Markedet for solenergi har tidligere haft det svært i lande med få soltimer, men et fortsat fald i omkostningerne i de senere år har gjort energiformen konkurrencedygtig med andre energikilder.

I alt vil Google bygge solcelleparker for knap syv milliarder kroner i Europa. Udover i Danmark skal der bygges parker i Sverige, Finland og Belgien, ligesom der er nye projekter på vej i USA og Chile.

Med investeringen befæster Google sin placering som verdens største opkøber af vedvarende energi som havvind, landvind og solenergi.


Nyhedsoverblik