Første regnvejr i længere tid - her faldt der mest

Særdeles tiltrængt regn faldt i løbet af søndagen over store dele af landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Danmark har tørstet efter vand i en længere periode, og søndag kom der så endelig lidt hjælp fra oven til dele af landet.

Regnen er faldet på et særdeles tørt sted, hvor man på landsplan har manglet hele 95 millimeter vand - eller det der svarer til 4,1 billioner liter.

Søndagens regnvejr er primært faldet over Jylland og den vestlige del af Fyn, hvor der siden morgenstunden har trukket regn og byger op fra Tyskland.

tørke
Læs også
Tørken bliver mere alvorlig: Vestsjælland hårdest ramt
tørke
Læs også
Tørken bliver mere alvorlig: Vestsjælland hårdest ramt

Generelt er der faldet mellem fem og ti millimeter regn, og mest er der blevet målt i Lunderskov, hvor nedbørsmåleren her til aften viste 12,4 millimeter.

Slet ikke nok

Selvom lidt også har ret, så er dagens regnmængder ingenlunde nok til at afhjælpe den enorme vandmangel som netop nu hersker i det danske landskab. 

Desuden er der stort set ikke faldet regn øst for Storebælt, og selvom enkelte regnbyger kan drive op over Bornholm i aftenens løb, så er især den østlige del af landet hårdt ramt af nedbørsunderskud.

Læs også
Odsherred skrotter Blå Flag og har nu hejst sit eget
Læs også
Odsherred skrotter Blå Flag og har nu hejst sit eget

Den kommende uge kan der i perioder være enkelte byger, men overordnet set går vi fortsat en tør uge i møde, med temperaturer der kan stige til 24 graders varme.


Nyhedsoverblik