Endnu en varm majdag - temperaturen kan nå 23 grader

Ligesom tilfældet var det lørdag, starter søndag med dis og skyer mange steder, inden solen brager igennem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Selvom søndag er startet med gråvejr i store dele af landet, skal man slet ikke give fortabt, hvis man har planer om udendørs sysler i dagens løb.

Det er nemlig en stakket frist med skyerne, og allerede i løbet af formiddagstimerne vil det efterhånden klare op i hele landet.

Skyerne er et resultat af den varme og fugtige luft, som i disse dage strømmer ind over Danmark fra øst. Når fugtig luft afkøles, dannes der små dråber i luften, som vi ser som skyer eller tåge.

Når temperaturen igen stiger, fordamper de små vanddråber og bliver til vanddamp, som vi ikke kan se med det blotte øje.

Det er netop, hvad der sker i løbet af dagen, når solen efterhånden kommer højere og højere på himlen.

Temperaturen kan nå 23 grader

Så snart der går hul i skydækket, vil solen lynhurtigt få varmet jordoverfladen op, hvilket smitter af på luften. Derfor vil temperaturen søndag eftermiddag mange steder nå over 20 grader, og hvor det bliver varmest, kan termometrene også vise 22-23 graders varme.

Højeste temperaturer søndag eftermiddag. Lokalt kan temperaturen nå 23 grader.
Højeste temperaturer søndag eftermiddag. Lokalt kan temperaturen nå 23 grader. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Det er mere end de 20,7 grader, der blev målt i København og i Vester Vedsted lørdag eftermiddag.

Varmest bliver det i den vestlige del af Jylland samt i Københavnsområdet og Nordsjælland.

Derimod bliver det betydeligt køligere ved østvendte kyster, da vinden blæser fra det fortsat kølige hav. Langs den bornholmske østkyst samt på Sydsjælland, Møn, Lolland-Falster og ved den jyske østkyst kan temperaturen mange steder kun nå op mellem 12 og 15 grader.

Varmt Copenhagen Marathon

Til gengæld ser det varmt ud, når de mere end 10.000 løbere skal ud på den 42,195 kilometer lange strækning i Københavns gader til Copenhagen Marathon.

Temperaturen ved starten klokken 9.30 vil være cirka 14-15 grader, men inden løbet er omme søndag eftermiddag, kan temperaturen være steget til 22 graders varme - samtidig med at solen bager ned på løberne.

Det varmeste Copenhagen Marathon var dog i fjor, da temperaturen i København nåede 25,2 grader, hvorimod det koldeste fandt sted i 2015, hvor den højeste temperatur blev 16,8 grader.

 
 

Nyhedsoverblik