Endelig: I dag starter tre dage med sol og sommerlig varme

De kommende dage byder på solrigt og sommerligt varmt vejr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lad ludobrikker, matador og UNO ligge og find sommertøjet frem - for nu kommer både solen og den sommerlige varme.

Den skal dog nydes i fulde drag, for den varer i første omgang kun i tre dage.

Selv om sommeren indtil videre ikke er gået over i historien som en af de bedste, så kan man ind i mellem regn og byger finde både tørvejr og sol.

Højtryk sørger for sol og tørvejr

De kommende dage vil et højtryk nærme sig Danmark og sørge for mere stabilt vejr, så de regnvejr, der har passeret os i de seneste dage, nu holder sig væk.

I stedet giver højtrykket tørt og overvejende solrigt vejr - i hvert tilfælde frem til fredag, hvor nye fronter atter kommer frem til os. 

Sådan bliver vejret de næste syv dage.
Sådan bliver vejret de næste syv dage. Foto: TV 2 Vejret

Solen kommer allerede i dag

Allerede i dag vil solen vise de fleste steder. Med vinden i nordvest og vest, så vil den nordlige del af Jylland og Kattegat ligge i læ bag De Norske Fjelde, og således vil man her have de bedste chancer for at nyde en solrig dag.

Der vil dog blive stor forskel på, hvor varmt det bliver. Langs Jyllands Vestkyst når temperaturen ikke meget over 15-16 grader, mens man i den østlige del af landet kan nå op nær 20 graders varme.

Sommerligt vejr fortsætter onsdag og torsdag

Onsdag og torsdag fortsætter det solrige vejr og temperaturerne får et nøk opad, så vi begge dage kan komme over 20 grader flere steder i landet - og stedvis kan man nå sommerlige 22 graders varme.

Igen bliver der store regionale forskelle på, hvor varmt det bliver. På trods af roligere vindforhold vil man langs Jyllands Vestkyst få det betydeligt køligere, end i resten af landet.

Sommerligt vejr kan slutte fredag

Ifølge de seneste prognoser, så skal man nyde det sommerlige vejr i de kommende tre dage, for allerede fredag og lørdag vil fronter bevæge sig frem mod os igen - og sætter dermed en stopper for det solrige vejr.

Det er dog endnu usikkert om man allerede skal pakke sit sommertøj væk igen fredag, eller man kan vente til lørdag før ludobrikker og UNO-kortene atter skal støves af. 

Torsdag den 6. juli kan der komme temperaturer over 20 grader.
Torsdag den 6. juli kan der komme temperaturer over 20 grader. Foto: TV 2 Vejret

Pas på solen

Selv om den ikke har været en hyppig gæst, så brænder solen stadig hårdt, når den viser sig.

De kommende dage ventes et UV-index på op til 6 hen over Danmark, og det er relativt højt - selv her i starten af juli måned.

Så skal du ud og nyde den sparsomme sommersol, så husk solcremen - og gerne den med en høj faktor.


Nyhedsoverblik