Drenge sigtet for tre rocker-opgør: Vi hentede patroner

Ifølge aktindsigt har to unge mænd på 17 og 18 år erkendt i retten, at de hentede patroner før skyderi mod Satudarah-adresse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Da to unge mænd forleden blev fængslet under et lukket retsmøde ved Retten i Næstved for tre stribe skyderier, der af politiet betragtes som drabsforsøg og opgør mellem rockergrupperne Bandidos og Satudarah, afviste de ikke politiets teorier komplet.

Det fremgår af sagens retsbog, som TV 2 har fået aktindsigt i.

De to unge mænd - 17 og 18 år gamle - er foruden de tre drabsforsøg sigtet for at have hentet 1-2 skydevåben ved Næstved Storcenter omkring kl 02.40 og 03.00 3. oktober 2016 i en skraldespand ved et kundevognsskur.

Det fremgår af retsbogen, at et vidne hævder at have set de to unge mænd den nat på parkeringspladsen "med et eller to skydevåben".

- De sigtede har oplyst, at de har skullet hente patroner, står der i rettens kendelse om at fængsle de to mænd.

Kim Kliver
Læs også
Skyderier i Næstved er opgør mellem Satudarah og Bandidos
Kim Kliver
Læs også
Skyderier i Næstved er opgør mellem Satudarah og Bandidos

Retten skriver i sin kendelse om at fængsle de to unge mænd, at det er 'sandsynliggjort', at de tre skyderier er 'begået i forbindelse med en konflikt mellem Bandidos, som de sigtede er medlemmer af, og Satudarah'.

Det fremgår desuden af retsbogen, at vidne skal have udpeget begge unge mænd som gerningsmænd til to af de tre skyderier.

Et centralt indicie for at fængsle de to unge er, at alle tre drabsforsøg menes at være begået af to mænd på knallert.

Og netop sådan transporterede de to unge sig ifølge mistanken, da de i de tidlige nattetimer 3. oktober 2016 kørte hen til Næstved Storcenter og dykkede ned i en skraldespand, skriver retten.

- Et vidne har set de sigtede køre fra Bilkas parkeringsplads på en knallert med et eller to skydevåben.

satudarah_mc_northside.jpg
Læs også
Det ved vi om rockerklubben Satudarah
satudarah_mc_northside.jpg
Læs også
Det ved vi om rockerklubben Satudarah

Et døgn senere kørte to personer - på knallert - hen til Kildemarksvej i Næstved, og skød i hvert fald seks gange mod døre og vinduer. Tre af skuddene gik igennem vinduerne i stuen og på 1. sal.

På begge etager befandt der sig ifølge retsbogen personer i de rum, hvor skuddene gik ind. Ingen blev dog ramt.

Begge mænd blev varetægtsfængslet, da retten vurderede, at der var begrundet mistanke mod dem. De blev fængslet, så de ikke kunne påvirke efterforskningen, men også fordi et vidne har fortalt politiet, at de havde planer om at forlade landet.

Det betød, at der ifølge retten var grund til at tro, at de ville forsøge at undgå at blive stillet til ansvar for skyderierne.

En del af fængslingen skal ske i isolation. Retten konkluderer i en anden kendelse, at skyderierne 'antages at være begået som led i en bandekonflikt', og at almindelig varetægtsfængsling i sådan en sag 'i sig selv ikke er tilstrækkelig' til at hindre de to unge mænd i at blande sig i politiets efterforskning.


Nyhedsoverblik