Det bliver varmt i valgboksen - og koldt i bølgen blå

Flere nyder en badetur ved Nysted. Foto: Lis Hoffmann

I samarbejde med tv2.dk

Sofavælgerne skifter måske til et håndklæde på stranden, når det lumre valgvejr ruller ind over Danmark.

Det bliver rigtig varmt og lummert på valgdagen, og det bliver så varmt, at manges umiddelbare indskydelse vil være at drøne hurtigst muligt til stranden og hoppe i vandet.

Men selvom luften nærmer sig tropisk niveau, er vandet langt fra fulgt med.

Det bliver ikke et vejr, hvor man har lyst til at tilbringe alt for lang tid i gymnastiksalen

Andreas Nyholm, meteorolog ved TV 2 Vejret

- Det bliver spændende, om folk vælger valgstederne fra for i stedet at komme ud og få en kold dukkert. Det bliver ikke et vejr, hvor man har lyst til at tilbringe alt for lang tid i gymnastiksalen i den lokale kommuneskole for at få lov til at sætte krydset, siger meteorolog ved TV 2 Vejret Andreas Nyholm.

Vandet er stadig koldt

I inderhavne og lavvandede områder med lille udskiftning af vandet kan temperaturen helt lokalt godt bevæge sig op på badeniveau, men de områder, hvor man reelt bader i åbent hav, vil vandet opleves som meget koldt.

- Vi er stadig nede på godt 13 grader nogle steder, og det er altså rigtig koldt at bade i. Selv de steder, hvor temperaturen er kommet over 17 grader, tror jeg stadig ikke, at det er noget, folk vil bade i ret lang tid, siger Andreas Nyholm.

Når det drejer sig om badevand, har selv små temperaturstigninger stor betydning.

- Det gør faktisk en stor forskel for, hvor længe man har lyst til at blive i vandet, om det er 18, 19 eller 20 grader varmt, siger Andreas Nyholm.

Solen kan lune i stille vand

Temperaturerne er målt tirsdag eftermiddag. Lokalt kan vandet godt blive varmere onsdag, særligt på steder med stille vand.

- Vandet er en lille smule koldere end normalt for årstiden efter den kolde maj, men det er dog tæt på normaltemperaturen. Men det er jo heller ikke sådan, at folk normalt betragter starten af juni som badesæson, lyder det fra Andreas Nyholm.

Artiklen fortsætter under billedet.

Badevandstemperaturerne tirsdag eftermiddag. Onsdag bliver meget varm, men det vil stadig føles meget koldt at bade. Foto: TV 2

Den høje luftfugtighed betyder også, at der kan komme meget kraftige tordenbyger, som vil kunne ramme flere valgsteder frem mod lukketid. Dette vil dog først være en mulighed allersidst på eftermiddagen og hen mod aftenen.

- Det er meget varmt, men vejret er også meget ustabilt. Vi ligger de næste dage på grænsen mellem flot varmt sommervejr og byger med torden, forklarer Andreas Nyholm.

Tip os Har du et godt tip?

I samarbejde med tv2.dk
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App