Danmarks største sag om vanrøgt af hunde udskudt på ubestemt tid: - Det er under al kritik

En sag om 91 vanrøgtede cocker spaniels fra 2015 er udskudt på ubestemt tid. Dyrenes Beskyttelse mener, at politiet nedprioriterer dyreværnssager.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

91 cocker spaniels smurt ind i afføring blev i maj 2015 fjernet fra en ejendom i Hyllinge. Nogle af dem havde svært ved at bevæge sig, fordi afføringen var stivnet i pelsen på dem.

Næsten to år efter er der stadig ikke faldet dom i sagen. Retssagen er nemlig udskudt på ubestemt tid. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse. 

Organisationen kritiserer udskydelsen og direktøren mener, at det indikerer, politiet og anklagemyndighederne generelt nedprioriterer dyreværnssager.

- Virkeligheden er desværre, at behandlingstiden for denne sag er et godt eksempel på, hvor langsomt dyreværnssager behandles af politi og anklagemyndigheder. Det er under al kritik, siger Britta Riis, direktør for Dyrenes Beskyttelse.

Hvalpefabrikker

Særligt problematisk er det ifølge Dyrenes Beskyttelse, når det handler om det, de kalder ’hvalpefabrikker’, hvor der ikke sættes en stopper for hvalpeavlen under sagsbehandlingen.

Retten i Næstved
Læs også
Vanrøgt: 91 hunde gik i afføring til bugen
Retten i Næstved
Læs også
Vanrøgt: 91 hunde gik i afføring til bugen

- To år eller mere er helt enkelt en uacceptabelt langsom sagsbehandlingstid. Især når det gælder hvalpefabrikker, da bagmændene i mellemtiden bare kan avle videre og holde nye hunde under samme dårlige kår, påpeger Britta Riis.

Ny, stor vanrøgtssag er netop dukket op

Sammen med Østjyllands Politi hentede Dyrenes Beskyttelse 8. februar i år 27 vanrøgtede hunde fra en ejendom i Randers-området. Et tip fra en borger førte ugen efter til, at de kunne hente yderligere 18 levende hunde fra en adresse i nærheden.

Her fandt man også mindst 16 døde hunde i plastikposer. Politiet formoder, at der er forbindelse mellem de to fund, og det gør det til en af de største vanrøgtssager i nyere tid.

6.maj_hunde10.jpg
Læs også
Fjernelse af 91 hunde var i orden
6.maj_hunde10.jpg
Læs også
Fjernelse af 91 hunde var i orden

De 18 levende hunde er blevet bragt til Dyrenes Beskyttelsesinternat i Nordjylland. Tre af hundene måtte aflives på grund af sygdom og vanrøgt. Den ene af hundene var enormt afmagret og dehydreret, men får nu behandling. 

Ifølge Dyrenes Beskyttelse har hundene fra Randers-området det efter omstændighederne godt, og personalet fokuserer på at give dem så meget ro og pleje som muligt.

Se eller gense indslaget fra maj 2015 om de mange vanrøgte hunde, som får hjælp.

 


Nyhedsoverblik