Blæsevejr med vindstød af stormstyrke på vej

Et kraftigt lavtryk bevæger sig frem mod Sydskandinavien og giver os både torsdag og fredag masser af blæst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det kommer til at rive i både lyskæder og granguirlander, når et langvarigt blæsevejr senere på ugen rammer Danmark i flere omgange.

Vi får op til hård eller stormende kuling, og flere steder især ved kysterne kan vindstødene sågar nå op på stormstyrke.

Årsagen til det blæsende vejr skal findes i et lavtryk, der tirsdag morgen befinder sig midt ude over Atlanterhavet lidt nord for den portugisiske øgruppe Azorerne.

Udvikler sig voldsomt nær Skotland

Herfra bevæger lavtrykket sig mod øst og nordøst, og når det når frem til Skotland i løbet af onsdagen, begynder det at udvikle sig voldsomt.

Skotterne og måske også færingerne kan se frem til storm med vindstød tæt på orkanstyrke, inden blæsevejret rammer Danmark med knap så voldsom styrke.

Blæsevejr i hele tre omgange

Det ser ud til at ske i flere omgange, men første gang er torsdag eftermiddag, hvor det blæser op fra syd og sydvest på forsiden af en koldfront tilhørende lavtrykket.

Det ventes at give hård vind til hård kuling og ved vestkysten sågar op til stormende kuling med vindstød af stormstyrke flere steder.

Forventede vindstød torsdag eftermiddag den 7. december 2017. Måske op til stærk storm i stødene ved Vestkysten. Det kraftige vindfelt breder sig senere til resten af landet.
Forventede vindstød torsdag eftermiddag den 7. december 2017. Måske op til stærk storm i stødene ved Vestkysten. Det kraftige vindfelt breder sig senere til resten af landet. Foto: TV 2 Vejret

Torsdag aften aftager vinden kortvarigt, mens den drejer om i vest og nordvest, men natten til fredag blæser det atter op med hård vind til hård kuling og ved kysterne stormende kuling og vindstød af stormstyrke.

Forventede vindstød i forbindelse med anden omgang af blæsevejret natten til fredag den 8. december. Den kraftige blæst fra vest og nordvest bevæger sig fredag morgen ind over resten af landet.
Forventede vindstød i forbindelse med anden omgang af blæsevejret natten til fredag den 8. december. Den kraftige blæst fra vest og nordvest bevæger sig fredag morgen ind over resten af landet. Foto: TV 2 Vejret

En tredje og sidste omgang blæst ventes at ramme landet fra nordvest fredag aften, og således kan blæsevejret komme i hele tre omgange og fra flere forskellige retninger.

23 procent risiko for regulær storm

Det er lidt usikkert, præcis hvor kraftig blæsten bliver, og TV 2 VEJRETs prognosemodeller viser, at der er 23 procent risiko for, at blæsevejret udvikler sig til en egentlig storm.

Stormbarometeret den 5. december 2017.
Stormbarometeret den 5. december 2017. Foto: TV 2 Vejret

For nuværende virker det dog mest sandsynligt, at vi undgår en storm, men blot får et kraftigt og langvarigt blæsevejr, og derfor får blæsevejret ej heller noget navn.

Blæsten efterfølges i løbet af weekenden og i begyndelsen af den nye uge af koldere luft med vinterlige byger over Danmark.


Nyhedsoverblik