Begræder 'Mulles' VM-exit: - Hun passer ikke ind hos Klavs Bruun

Det er en sportslig styrkelse, at Stine Bodholt skiftes ind i VM-truppen, men samtidig er det trist, at 'Mulle' må rejse hjem, mener håndboldredaktør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mens de danske håndboldkvinder sætter kursen mod Magdeburg og 1/8-finalen mod Tyskland, må Rikke Iversen og Kristina 'Mulle' Kristiansen fra Nykøbing Falster Håndbold rejse hjem til Danmark.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har ikke længere brug for de to spillere, efter det står klart, at Stine Bodholt nu er blevet sin skade kvit og kan skrives ind i VM-truppen.

quote Hun passer simpelthen ikke ind i den måde, Klavs Bruun Jørgensen vil spille på. Han satser ikke på hende

Dan Philipsen, TV 2 SPORTs håndboldredaktør

Og selvom landstræneren i princippet kan skifte Nykøbing Falster-spilleren tilbage ind i truppen, så er der meget, der tyder på, at 45 minutters spilletid og et enkelt mål bliver facit for 'Mulles' VM i Tyskland. En trist situation, men samtidig en styrkelse af Danmark, det mener TV 2 SPORTs håndboldredaktør Dan Philipsen:

- Jeg tror ikke, der er nogen, der ikke begræder, at Kristina Kristiansen bliver nødt til at tage hjem, men hun passer simpelthen ikke ind i den måde, Klavs Bruun Jørgensen vil spille på. Han satser ikke på hende. Hun har ikke haft ret mange minutter på banen, og når hun har haft det, har hun ikke overbevist. 

- Danmarks med afstand mest populære spiller er, ifølge landstræneren, simpelthen ikke god nok til det danske landshold. Det er trist, men den her udskiftning er uden tvivl en sportslig styrkelse af Danmark, slår Dan Philipsen fast.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen sagde i en pressemeddelelse fredag nat, at det havde været en fornøjelse at have Kristina Kristiansen i VM-truppen, men at han nu havde kigget på, hvilke kvaliteter, han regner med at få brug for i de kommende kampe.

Viborg-spiller snupper pladsen

Derfor har han nu fundet plads til Viborg-spilleren Stine Bodholt, der igen er blevet klar, efter hun tilbage i oktober blev knæskadet i en pokalkamp. I første omgang havde Bodholt ovenikøbet meldt fra til VM, men i sidste øjeblik blev det alligevel besluttet at tage hende med til Tyskland, i håbet om at hun blev klar til at spille.

mulle_.jpg
Læs også
Klavs Bruun skifter ud: 'Mulle' forlader VM-lejren og tager hjem til Danmark
mulle_.jpg
Læs også
Klavs Bruun skifter ud: 'Mulle' forlader VM-lejren og tager hjem til Danmark

- Klavs Bruun har ventet rigtig, rigtig længe på, at Stine Bodholt blev klar, efter hun har døjet med en knæskade et par måneder. Hun har gået hernede hver dag under slutrunden og trænet til at blive klar. Hun er en nøglespiller på det danske landshold, så det er en kæmpe styrke for Danmarks muligheder mod Tyskland i ottendedelsfinalen, siger håndboldredaktøren.

Udskiftningen af 'Mulle', og indskrivelsen af Stine Bodholt, var landstrænerens første af tre muligheder for at ændre i truppen. Til at starte med havde han nemlig kun skrevet 15 spillere ind, og derfor var indskiftningen af Trine Østergaard tidligere på ugen 'gratis'.


Nyhedsoverblik