7-årig døde i svømmehal: DF kræver minister ind i sagen

Dansk Folkepartis ordfører vil have børne- og socialministeren i tale. Problemet er, at kommunen vasker hænder, lyder det fra ordføreren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

7-årige Kemals død i Rødby Svømmehal har fået børne- og familieordfører Pernille Bendixen (DF) til at reagere på Lolland Kommunes manglende ansvar i sagen. Efter TV 2s historie i fredags hvor Kemals forældre fortæller, at de føler sig uretfærdigt behandlet, på grund af at ingen er blevet stillet til ansvar for deres søns død, vil Dansk Folkepartis ordfører have børne- og socialminister Mai Mercado (K) i tale.

- Problemet er, at kommunen vasker hænder og fralægger sig ansvaret. Sagen er klar. Det er kommunens ansvar. Jeg kan ikke se, hvordan det kan være anderledes, siger Pernille Bendixen til TV 2. 

2012-04-14-19_32_10.kanal-tv2-152969.jpg
Læs også
Syvårig druknede i svømmehal: Nu gør forældre klar til retssag mod Lolland Kommune
2012-04-14-19_32_10.kanal-tv2-152969.jpg
Læs også
Syvårig druknede i svømmehal: Nu gør forældre klar til retssag mod Lolland Kommune

Politiets konklusion på Kemals død lød på, at Lolland Kommune ikke begik nogen fejl den dag i april. Den konklusion køber Pernille Bendixen ikke. Hun har derfor taget sagen videre til børne- og socialministeren for at få hende til at komme med en forklaring, hvis hun ikke er enig i Pernille Bendixens betragtninger.

- Jeg har sendt ministeren to spørgsmål omkring de sikkerhedsmæssige forhold under ulykken, og hvem hun mener der skal stilles til ansvar, fortæller Dansk Folkepartis ordfører.

Kommunen ændrer ikke deres holdning

Trods Pernille Bendixens indblanding i sagen fortæller sektorchef i Lolland Kommunes skole- og dagtilbud Henrik Andreasen, at det ikke vil ændre på kommunens holdning i sagen.

- Politiet har undersøgt sagen og konkluderet, at der ikke er begået fejl, og det forholder vi os til, fortæller Henrik Andreasen til TV 2.

Han uddyber, at den politiske indblanding, der nu er kommet i form af Dansk Folkepartis børne- og familieordførers udtalelser, ikke er noget, kommunen vil forholde sig til. 

Den 7 årige dreng der druknede i Rødby Svømmehal får nu et retsligt efterspil

Modlys får skylden

Hos politiet vurderede man, at antallet af pædagoger, hvoraf kun én var livredder, og et kraftigt modlys gennem svømmehallens vinduer har været blandt årsagerne til Kemals dødsfald. Modlyset gjorde, at livredderen havde svært ved at holde opsyn med de 37 børn, Kemal var i Rødby Svømmehal med. Men antallet af livreddere er ikke noget, man vil ændre på i Lolland Kommune.

- Vi har den her rollefordeling med to i tilsynsfunktion og en i den livreddende funktion, fortæller Henrik Andreasen.

Pernille Bendixen synes ikke, at kommunen har levet op til deres ansvar med det antal børn, der var til stede i svømmehallen den pågældende dag.

- Reglerne er, at så snart børnene er ude af forældrenes hænder, er det pædagogernes ansvar. Det er utroligt mange børn på et sted, hvor man ved, der kan ske ulykker, afslutter ordføreren. 

En syvårig dreng er blevet fløjet med lægehelikopter til Rigshospitalet efter en drukneulykke i Rødby Svømmehal.  Ulykken skete onsdag eftermiddag hvor drengen fik livreddende førstehjælp efter han blev fundet livløs på bunden..

Nyhedsoverblik