Turisterne går uden om Sjælland og øerne

Der er fremgang for turismen i Danmark, men vores landsdel får den mindste del af kagen, viser ny undersøgelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når turisterne skal pakke ferietasken, er vores landsdel ikke i højeste kurs. Faktisk er Region Sjælland det område i Danmark, som har den mindste andel turister og den laveste turismeomsætning set i forhold til resten af landet.  Dén placering er man ikke tilfreds med hos Region Sjælland.  

- Det er alt, alt for lidt. Vi skal have langt flere turister til regionen, men vi skal også være med til at gøre den samlede turisme i Danmark større. Og det skal gå ret stærkt, siger udviklingschef David Meinke fra Region Sjælland til TV ØST.

Forrige år blev der registreret 49,1 millioner overnatninger i Danmark, hvilket er det højeste antal nogensinde. Kun 4,3 millioner af de overnatninger blev foretaget i Region Sjælland. Ligeledes fik regionen kun 11 procent af turismeomsætningen i 2014. Det viser nye tal fra Erhvervsminsteriet.

quote Du kan have verdens bedste produkt, men hvis du ikke fortæller det til nogen, er det jo fuldstændigt ligegyldigt. Det er det problem, vi står med i vores landsdel

Direktør for VisitSydsjælland-Møn, Martin HH Bender

- Jeg ser gerne, at vi i de kommende år kommer op på 15 procent af det nationale resultat - både hvad angår andelen af gæster og turismeomsætningen. Men det kræver hårdt arbejde, siger David Meinke til TV ØST.  

Bedre samarbejde er løsningen 

Hvis det skal ske, skal samarbejdet blandt de enkelte turistattraktioner i landsdelen styrkes og kommunikationen forstærkes, påpeger David Meinke.

- Vi skal blive bedre til at brande os, især over for de udenlandske turister. Indpakningen skal være pænere. Men vi skal også blive bedre til at samarbejde og koordinere på tværs af turistorganisationer, kommuner og regionen, siger David Meinke til TV ØST.  

Det holdning deler man hos VisitSydsjælland-Møn, der er en af de turistorganisationer, der gerne så flere gæster i regionen.

- Du kan have verdens bedste produkt, men hvis du ikke fortæller det til nogen, er det jo fuldstændigt ligegyldigt. Det er det problem, vi står med i vores landsdel. Vi skal være stolte af det, vi har, og hive fat i en masse turister, siger direktør for VisitSydsjælland-Møn, Martin HH Bender til TV ØST.

 

Her er de mest besøgte turistattraktioner i vores landsdel i 2015: 

  1. Lalandia Rødby
  2. BonBon-land
  3. Knuthenborg Safaripark
  4. Sommerland Sjælland
  5. Gavnø Slot


Kilde: Erhvervsministeriet.

 


Nyhedsoverblik