Sneuheld: Sydmotorvejen lukket for fjerde gang på ét døgn

For fjerde gang på kun ét døgn blev Sydmotorvejen onsdag eftermiddag lukket efter et uheld. Man skal køre efter forholdene, siger Vejdirektoratet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fire gange på kun ét døgn er Sydmotorvejen blevet spærret i kortere eller længere tid af et trafikuheld omkring Bårse-afkørslen.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

Uheldet kommer kun få minutter efter, at motorvejen blev genåbnet efter et trafikuheld med en lastbil og to personbiler lige syd for Bårse, der ligger mellem Næstved og Præstø.

Ingen er kommet noget nævneværdigt til ved uheldene.

Fygning skaber problemerne

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi så kan det være kombinationen af snefald og blæst, der skaber problemerne.

- Dels har det sneet en del, og dels betyder vinden at der både føres sne ind på vejene med fygning - og at saltet måske blæses væk fra vejbanen, når bilerne kører forbi, siger vagtchef Stefan Jensen.

- Det er det første større snevejr i denne sæson, og det har tilsyneladende overrasket nogen. Der er måske nogen, der holder lidt for kort afstand til de forankørende. Det så vi også ved det seneste uheld, hvor en bilist bremsede en smule, mistede kontrollen over bilen og kørte op i en forankørende, siger Stefan Jensen.  

Ikke særligt udsat sted

Ifølge Vejdirektoratet, så skyldes de mange uheld stort snefald og fygning på strækningen mellem Tappernøje- og Udby- afkørslerne på Sydmotorvejen - især omkring Bårseafkørslen.

- Vi har kørt i døgndrift med fem sneplove og med tre saltvogne på strækningen, og der har været gjort et stort stykke arbejde for at holde vejen farbar, siger Lars Bach Poulsen, der er vinterservicekoordinator hos Vejdirektoratet.

Han oplyser, at Vejdirektoratet generelt ikke anser strækningen for særlig udsat eller mere udsat end mange andre steder – men at der med konstant snefald og let snefygning i området har været meget glat på stedet.

- Bilisterne skal køre efter forholdene. Og når der er vinterligt vejr som nu, så gælder det om at køre forsigtigt, siger Lars Bach Poulsen.

- Vi gør alt, hvad vi kan, men når vejret er, som det er, så kan der altså stadig være glat, siger Lars Bach Poulsen.


Nyhedsoverblik