Par var fanget i brændende skib: - Det gik simpelthen så hurtigt

Lørdag eftermiddag blev en grim oplevelse for Hans-Christian Hørmann Hansen og Lene Aalborg. De blev nemlig fanget inde i deres brændende skib på havet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det var bare så forfærdeligt.

Sådan beskriver parret Hans-Christian Hørmann Hansen og Lene Aalborg fra Idestrup på Falster deres oplevelse lørdag eftermiddag, hvor de var ude at sejle en hyggetur i deres motorsejler.

Skibet brød nemlig i brand, og de to måtte kæmpe sig ud af den brændende kabine for at undslippe flammerne.

quote Luften var fyldt med røg. Lene kravlede først op, og imens holdt jeg vejret

Hans-Christian Hørmann Hansen

- Det startede med, at der kom en lille smule mørk røg ud under vores bord i køkkenet. Under bordet sidder skibets motor – og da der bliver åbnet til den slår meterhøje flammer op i hele kabinen, fortæller den rystede Hans-Christian Hørmann Hansen til TV ØST, mindre end to timer efter meldingen om branden indløb til alarmcentralen.

- Det var rystende. Det tik simpelthen så hurtigt. Der stod en brandslukker lige ved siden af motorrummet – men vi kunne simpelthen ikke komme hen til den, fortæller Lene Aalborg. 

Holdt vejret i røgfyldt rum

Branden blokerede udgangen fra passagerkabinen, så parret søgte ud i bådens forstavn, hvor det endnu ikke brændte. Herfra fik de bakset en lue op, og kunne en ad gangen komme ud på dækket.

- Luften var fyldt med røg. Lene kravlede først op, og imens holdt jeg vejret, siger Hans-Christian Hørmann Hansen.

De to havde ikke under flugten fra flammerne mulighed for at slå alarm via skibets radio, men heldigvis lå et skib fra Præstø i nærheden, og herfra slog man alarm før ægteparret overhovedet var kommet ud på dækket. Alarmen indløb til alarmcentralen lørdag klokken 13:18.

quote Det var rystende. Det tik simpelthen så hurtigt

Lene Aalborg

Skibet fra Præstø gik helt tæt på det brændende skib, og konen kunne træde tørskoet over på den anden båd. Men varmen fra den voldsomme brand betød, at det måtte trække væk, før manden var blevet reddet.

- Jeg hoppede i vandet, og så blev jeg fisket op derfra, fortæller Hans-Christian Hørmann Hansen.

Et skib udbrændte lørdag på havet ud for Sydsjælland.
Et skib udbrændte lørdag på havet ud for Sydsjælland. Foto: Per Rasmussen

Skal kontrolleres for røgforgiftning

Parret blev sejlet til Sandvig Havn på Sydsjælland – men båden udbrændte på havet, og endte med at synke på vej mod havnen.

Heldigvis kom ægteparret ikke noget til.

- Vi er ikke forbrændt, men er for en sikkerheds skyld blevet sendt til kontrol for røgforgiftning på Nykøbing Falster Sygehus, parret til TV ØST.

De købte båden sidste år, og kan endnu ikke sige, hvordan de står. Samtidig har de mistet punge, telefoner og andre personlige ejendele.

- Det er rigtig ærgerligt. Men nu må vi snakke med forsikringsselskabet, siger Hans-Christian Hørmann Hansen.


Nyhedsoverblik