Pædagog om nedskæringer: Der er ikke tid til nærvær

Pia Holgersen har været pædagog i 33 år og er frustreret over, hvor meget politikerne i Næstved Kommune har skåret i normeringerne i daginstitutionerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Over de senere år har politikerne i Næstved Kommune sparet på daginstitutionsområdet og skåret i normeringerne, og det kan mærkes blandt børn og pædagoger.

Det mener Pia Holgersen, som har været pædagog i 33 år.

quote Nu er vores normeringer så langt nede, så nu er der nødt til at gøres noget

Pia Holgersen, pædagog 

- Med alt for få voksne til antallet af børn synes jeg, det er svært at skabe den hverdag med tryghed og nærvær for børnene, som der skal til, siger Pia Holgersen til TV ØST

Pressede pædagoger

I en række indslag på TV ØST inviterer en borger i regionens byer en lokal politiker til en kop kaffe og en række skarpe spørgsmål om de ting, borgerne kæmper med. Og torsdag aften er det Næstved Kommune og byrådspolitiker Michael Perch (S) fra børne- og skoleudvalget, der står for skud.

- Nu er vores normeringer så langt nede, så nu er der nødt til at gøres noget, siger Pia Holgersen.

Michael Perch glæder sig over, at Pia Holgersen fortæller sin historie. 

Pia Holgersen.
Pia Holgersen. Foto: TV2 ØST

- Fordi bliver de historier ikke fortalt, så er sandsynligheden for, at vi kan gøre noget ved det meget ringe, Michael Perch.

Pædagogerne i Næstved Kommune oplever ifølge en undersøgelse fra BUPL fra 2017 oftere end pædagoger andre steder, at de er alene med børn, at der er flere farlige situationer og ikke samme tid til nærvær.

- Jeg oplever, at når man sidder med en gruppe af mange børn omkring sig, så kan man simpelthen se det i øjnene på forældrene, at de tænker, har de tid til mit barn her, siger Pia Holgersen. 

Michael Perch (S).
Michael Perch (S). Foto: TV2 ØST

Kan godt forstå den frustration fra den erfarne pædagog.

- Alle forældre vil det bedste for deres børn, og alle medarbejdere vil gøre deres arbejde med stolthed og høj faglighed, og når man føler, at ens faglighed ikke kommer fuldstændig til sin ret, så bliver man frustreret som medarbejder, siger Michael Perch.

Du kan se hele udsendelsen i aften klokken 19.30 i nyhederne på TV ØST. 

 


Nyhedsoverblik