Pædagog i vuggestue: Det var altså ikke fem timer

Vuggestuen Lodbjerggård i Strøby tager nu til genmæle: De havde ikke glemt en toårig dreng i fem timer, som flere medier skriver.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Historien om den toårige dreng i Lodbjerggård vuggestue, der angiveligt har ligget i sin barnevogn i fem timer uden opsyn, har i dag skabt stor debat i mange medier.

quote Det er sket en overleveringsfejl, og det er noget, der selvfølgelig ikke må ske, siger Christina Sandholt Bjørn

 

Dét har nu fået en af pædagogerne til at tage bladet fra munden. Hun fortæller til TV ØST, at de ikke havde glemt drengen i fem timer, men at det ”kun” var en lille times tid. 

- En pædagog ser til ham 15.30, og der sover han stadig, så hun vælger at lade ham ligge, siger Christina Sandholt Bjørn, der er pædagog i vuggestuen.

Alle børnene sover i en overdækket sovehal. Ifølge Christina Sandholt Bjørn kom moderen for at hente sin søn klokken 16.20. Efter noget tid finder de drengen låst inde i et skur.  

- Vi er naturligvis rigtig berørte af situationen. Det er jo en pædagogs værste mareridt at møde en forælder, der er så desperat og føle, at der er sket en forglemmelse. Det er naturligvis forkasteligt. Han har ligget alene i en lille times tid, og altså ikke fem timer, siger Christina Sandholt Bjørn.

En lang middagslur

Pædagogen, der tilser ham klokken 15.30, vælger at lade ham ligge, så han kan sove videre. I mellem tiden tager hun hjem, men glemmer at fortælle til sine kollegaer, at hun ikke har taget drengen op. Da drengens mor kommer for at hente ham klokken 16.20, ved de ikke, hvor han er.

- Det er sket en overleveringsfejl, og det er noget, der selvfølgelig ikke må ske, og det er vi kede af. Jeg synes, at vi normalt har godt tag på vores arbejde, og vi er meget opmærksomme på, hvad der sker. Vi er mennesker, og der kan ske fejl. Alle kan fejle. Men det er selvfølgelig ikke noget, der må ske. Vi må jo kigge nærmere på vores procedure, så vi kan hanke op i det her, siger Christina Sandholt Bjørn, der er pædagog i vuggestuen.

Nu vil vuggestuen i Strøby tage episoden op til revision, og lægge en plan, så det ikke sker igen.

- Vi skal på et personalemøde lave en helt klar strategi for, hvordan vi overleverer, og hvordan får vi en fast oversigt over, hvem der sover. Hvem, der leger hvor osv., siger hun. 


Nyhedsoverblik