Pårørende til udsendte: Jeg er enormt stolt

TV ØST mødte torsdag flere pårørende på kajen i Korsør, som vinkede farvel til deres familiemedlemmer på vej i krig mod Islamisk Stat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der blev vinket ivrigt på kajen, da fregatten Peter Willemoes lagde fra kaj i Korsør og begav sig i retning mod Middelhavet, hvor skibet og mandskabet skal deltage i krigen mod Islamisk Stat (IS) fra søsiden ved Syrien og Irak.

Flere pårørende var nemlig mødt op for at sende de udsendte godt af sted på deres fire måneder lange mission.

- Jeg er enormt stolt af det arbejde, min søster laver. Hvor vi andre arbejder fra 8 til 16, så fylder hendes arbejde rigtig meget. Også for os, fortalte en af de udsendtes tvillingesøster, som TV ØST mødte på kajen.

Og den udsendtes mor stemte i:

- Det er et job, hun har valgt. Hun går meget op i det, lever og ånder for det. Og så må vi også gøre det, sagde hun.

quote Det er et job, hun har valgt. Hun går meget op i det, lever og ånder for det. Og så må vi også gøre det

Mor til udsendt soldat

- Jeg er vant til at sige farvel

Et andet sted på kajen stod en far med sin voksne datter og spejdede op på dækket, hvor deres søn og bror stod og vinkede farvel. Der var ikke tårer i øjenkrogene, for især søsteren ved udmærket, hvad det vil sige at være udsendt.

- Jeg har selv tidligere været i Libanon for Hæren. Det er altid specielt at sige farvel, og jeg vil savne ham (broren, red.), men heldigvis kommer han snart hjem igen, sagde hun og tilføjede:

- Det er en kæmpe oplevelse at være af sted, og det betyder rigtig meget at, der kommer nogen og vinker.

Heller ikke den udsendte soldats far var synderligt berørt af den færd, sønnen var på vej ud på. Fordi datteren tidligere har været af sted, og sønnen har været af sted tidligere, er han nemlig lidt af en garvet rotte, når det kommer til farvel-seancen.

- Det er blevet ret meget dagligdag. Jeg er vant til det. Men det er lidt noget andet, når moren også er med til at sige farvel. Så er der lidt mere luftfugtighed i lokalet, sagde faren til den udsendte.

quote Det er lidt noget andet, når moren også er med til at sige farvel. Så er der lidt mere luftfugtighed i lokalet

Far til udsendt soldat

Statsministerens søn er også udsendt

Også landets statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) var mødt op for at sende de pårørende godt af sted. Han har selv en søn, der er udsendt til Irak, og som efter planen skal vende hjem til Danmark.

- elvom man som pårørende ved, at vi har et dygtigt forsvar, flyvevåben og søværn med professionelle soldater, så er man selvfølgelig bekymret, når man går herhjemme. Har de det okay derude? Kommer de sikkert hjem? Får man en hel dreng hjem. Det er jo sådan en bekymring man har, sagde han til TV ØST.

Soldaterne bliver sendt i kamp med fregatten, mens politikerne behandler den egentlige beslutning i Folketinget.  

Læs også
Statsminister til pårørende: Respekt til soldaters indsats
Læs også
Statsminister til pårørende: Respekt til soldaters indsats

 


Nyhedsoverblik