På tur i pinsen? Sådan undgår du kø

Lad være med at køre på samme tid som de fleste andre, hvis du vil undgå at holde i kø på vej på pinseferie. Foto: TV2 ØST

Det er pinse, og det betyder en ekstra fridag. Det får mange til at tage på forlænget weekend.

For de fleste bilister er der ikke noget mere frustrerende end at se bremselygterne på bilen foran og være nødt til at geare ned fra femte gear på motorvejen til at holde helt stille i frigear.

Det betyder kø. Og man ved aldrig, hvornår der bliver mulighed for at køre videre.

I morgen omkring middag, vil der være mange biler på vejene

Nicholas Petersson, Vejdirektoratet

Med en pinse og en ekstra fridag i udsigt vil der være flere biler på vejene både fredag eftermiddag og lørdag ved middagstid.

- Hvis folk vælger at køre i eftermiddag, kan de sidde fast i mindre kødannelser på grund af fredag eftermiddags-myldretiden, siger Nicholas Petersson, vagthavende i Vejdirektoratet.

Han anbefaler, at man venter med at køre til efter klokken 18 fredag.

Kø men ikke kaos

Lørdag formiddag er der også typisk mange, der kører på forlænget weekend.

- Vi forventer ikke kaos på vejene. Men i morgen omkring middag vil der være mange biler på vejene. Der ser vi et ryk. Så hvis man undgår at køre i tidsrummet mellem 10 og 13, vil det være at foretrække, siger Nicholas Petersson.

Det er typisk på motorvejen og omkring de større byer, der er mest trafik. Især på Køge Bugt Motorvejen, Vestmotorvejen over Storebælt og på rute 21 til og fra Sjællands Odde forventer Vejdirektoratet øget trafik i pinsedagene.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App