På trods af fyringer, lysner økonomien for trængt region

Det går den rigtige vej med at få rettet op på regionens økonomi. Lige nu ser underskuddet ud til at blive 25 millioner kroner mindre end ventet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I en tid med massefyringer på sygehusene og trængt økonomi i Region Sjælland havde regionsrådsformand Heino Knudsen (S) lidt at glæde sig over ved mødet i regionsrådet her til aften. Budgetopfølgningen viser nemlig, at det lige nu ikke står helt så slemt til med økonomien, som tidligere antaget.

- Samlet set er billedet en lille smule lysere end sidst, vi havde budgetopfølgning. Sidste gang kiggede vi ind i en overskridelse af vores udgiftsloft på 150 millioner kroner. Det forventer vi nu bliver på 125 millioner kroner. Stadig en meget, meget alvorlig situation, sagde Heino Knudsen (S).

Forklaringen er, at sygehusene forventer lidt lavere udgifter, og samtidig har politikerne indstillet til netop sygehusene om at være ekstra sparsommelige eller ”tilbageholdende”, som det det hedder på politikersprog.

- Selv om det går den rigtige vej, så er vi langt fra i mål. Vi skal vi holde fast i beslutningen om en generel opstramning, konstaterede regionrådsformanden.

Heino Knudsen
Læs også
Fyringer i Region Sjælland: Over halvdelen rammer administrationen
Heino Knudsen
Læs også
Fyringer i Region Sjælland: Over halvdelen rammer administrationen

Enhedslisten: - Vi kan se frem til endnu et underskud næste år

Bruno Jerup (EL) var langt fra imponeret over tallene i budgetopfølgningen.

- Vi sagde dengang, man lavede budgettet for 2018, at det var underfinansieret - at sygehusene var underfinansierede. Vi havde ret. Nu er tallene en smule bedre, men vi ved reelt ikke, hvor stort underskuddet bliver, når vi når den 31. december. Budgettet for 2019 er i realiteten en videreførelse af dette års budget, så vi kan se frem til endnu et underskud næste år, sagde han.

quote Det er min påstand, at I godt vidste, at I lavede underfinansierede budgetter, som ville føre til de massive fyringer, som vi nu oplever

Bruno Jerup (EL), medlem af Regionsrådsmedlem, Enhedslisten

Og han fortsatte kritikken.

- Det er min påstand, at I godt vidste, at I lavede underfinansierede budgetter, som ville føre til de massive fyringer, som vi nu oplever, sagde Bruge Jerup.

En påstand de øvrige partier undlod at kommentere.

Demonstration mod besparelser
Læs også
Sygehusansatte demonstrerer mod fyringer: - Vi har været hårdt ramt i en årrække
Demonstration mod besparelser
Læs også
Sygehusansatte demonstrerer mod fyringer: - Vi har været hårdt ramt i en årrække

Enhedslisten vil bruge buggerpulje på at reducere fyringer

Men Bruno Jerup var slet ikke færdig. Han advarede sine kolleger i regionsrådsmødet om, at Enhedslisten til mødet i december vil fremsætte forslag om at bruge den såkaldte bufferpulje på 80 millioner til at reducere antallet af de bebudede fyringer på sygehuse.

- Det svarer groft sagt til 160 stillinger. Og det vil betyde, at der stort set ikke skal gennemføres fyringer på sygehusene, hvis forslaget bliver vedtaget, sagde Bruno Jerup.

Bufferpuljen er en del af budgetforliget for 2019 – det er pulje til uforudset udgifter. Enhedslisten er som det eneste parti i regionsrådet ikke med i budgetaften. Og det lød ikke på regionsrådsformand Heino Knudsen som om, han var begejstret for forslaget.

- Jeg takker for advarslen allerede nu om, at Enhedslisten kommer med forslaget til mødet i december, lød hans reaktion.


Nyhedsoverblik